Kraftige stasjonære PC-er med SSD

Ingenting slår stasjonære PC-er når det gjelder ytelse og fleksibilitet. Og har du rundt 8000 kroner får du ekstremt kraftige saker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i vår skrev vi en artikkel om fordelene med stasjonære PC-er. De som bruker PC-en til annet enn surfing og epost klarer seg ikke med en billig bærbar. Driver du med PC-bruk på profesjonelt nivå med bildebehandling, videoredigering, grafisk design eller musikkproduksjon så holder det ikke med noe annet enn en kraftig stasjonær maskin.

Det samme gjelder spillentusiasten, og de som har PC som hobby.

Også har vi de av oss som vil ha en kraftig, støysvak maskin under pulten, rett og slett for å ha en god arbeidsplass, gjerne kombinert med et godt tastatur, mus og et par store skjermer i god kvalitet.

Hva slags maskiner ba vi om?

I vår artikkel om fordelene med stasjonære PC-er ba vi leserne stemme over hvilket prisleie neste vurdering av maskiner skulle ligge i. Alternativene var komplette maskiner til 10 000 eller 6 000 inkludert skjerm, høyttalere osv. som vi har kjørt tidligere, eller bare maskinen uten skjerm, høyttalere eller noe som helst til 8 000 kroner.

Vi ba også dere velge hvilke egenskaper som var viktigst av SSD til operativsystem og programmer, kraftig prosessor eller kraftig grafikk til spill.

Det var ingen tvil hva dere ville ha vurdert: En maskin til 8000 med SSD som systemdisk.

Årsaken til dette tolker vi til at de fleste som kjøper stasjonær PC allerede har alt utstyret som skal kobles til, som skjermer, høyttalere, tastatur osv. Derfor er de ute etter en oppgradering av selve maskinen, ikke tilleggsutstyret som ofte overlever flere generasjoner PC-er.

Les også: SSD som systemdisk

Vi ba derfor noen av de store nettbutikkene å spesifisere det beste de klarer å levere av stasjonære PC-er som passet til våre krav.

Derfor blir nye PC-er mye kjappere

Og så til det viktige - hva får du for pengene, og hvilken av de fire butikkene har det beste tilbudet?

>> På neste side får du svaret!

Flere PC-oversikter