Kraftig priskutt på XBox

I en pressemelding fra Microsoft går det fram at selskapet vil senke prisen på det populære XBox-konsollet i Europa, halvannen måned etter at det ble lansert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye prisen blir €299, eller rundt 2.500 kroner. Prisnedsettelsen gjelder fra 26. april. Det betyr at vi kan forvente at XBox vil koste omlag det samme som Sony Playstation her hjemme.

- Dette er et klart signal om at vi mener alvor med vår satsing i Europa. Nå vil vi forsikre oss om at pris ikke skal være et hindret for å oppleve Xbox, sier Petter Svanfelt, nordisk salgsdirektør Microsoft HRD.

Gavepakke til deg som allerede har kjøpt konsollet

Dersom du allerede har kjøpt konsollet, og dermed betalt en langt høyere pris enn hva som blir tilfellet etter 26. april, tilbyr Microsoft deg to spill og en kontroller gratis, som et plaster på såret. Men da må du ikke vente for lenge, "gavepakken" er nemlig tidsbegnet og utløper 1. juli i år.

For mer informasjon om dette kan du besøke denne siden hos Microsofts norske XBox-site.

Har vært for dyr

- Dette er et stort skritt for Xbox. Tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig positive, om det har vært en ulempe har det vært prisen. Vi vil ikke bare tjene på økt salg av maskiner, men også ekstrautstyr og spill, sier Jostein Wallaker, innkjøpsdirektør i Elkjøp. Butikkjeden tar for øyeblikket 3.895 kroner for konsollet.

Det går ikke frem av pressemeldingen hvor mange konsoller som er solgt siden lanseringen, men i følge Microsoft er Xbox den konsollen som har solgt flest spill sammen med konsollen ved lansering. Etter to uker i det europeiske market var det solgt i gjennomsnitt 2,3 spill med hver maskin. Det desidert mest populære spillet har vært Halo, som vi har omtalt i denne artikkelen

Du kan også lese vår test av XBox i denne artikkelen