Kraftig priskutt på Pentium4

Salget av Pentium4-prosessoren har vært langt svakere enn Intel hadde håpet på. Derfor vil selskapet i disse dager gjennomføre dramatiske priskutt.

Intel er allerede i gang med utfasingen av sine Pentium III-prosessorer, til fordel for sitt nye flaggskip Pentium4. For å sette fart på denne prosessen kuttes nå prisene på 1.3 GHz og 1.5 GHz utgavene med inntil 50%. Samtidig lanseres en ny 1.7 GHz Pentium4-prosessor, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Intel legger ikke skjul på at konkurransen fra AMD har fremskyndet priskuttet. AMDs Athlon-prosessorer overgår Pentium4 i ytelse i en rekke uavhengige tester, selv om disse prosessorene er langt rimeligere og kjører på lavere klokkefrekvens.

Men AMD har allerede varslet at de vil svare på priskuttet, samtidig som de planlegger lansering av en ny 1.4 GHz Athlon-prosessor i løpet av våren.

Dyr teknologi

Pentium4 fungerer kun sammen med RAMBUS-minne, og foreløpig er utvalget av hovedkort som støtter prosessoren (av typen socket423, med i850-brikkesettet fra Intel) begrenset. Dessuten er både minne og hovedkort langt dyrere enn PC100/133 SDRAM og Socket A-hovedkort som benyttes i de fleste Athlon-systemer.

Pentium4-prosessorene er i tillegg dyre å produsere, noe som kan påvirke Intels inntjening på sikt.