Ansiktsløftningen i Sindows Store skal ha ført til økt interesse for apper i Windows RT/8/8.1
Ansiktsløftningen i Sindows Store skal ha ført til økt interesse for apper i Windows RT/8/8.1Vis mer

Kraftig økning for Windows Store

Men nesten alt som lastes ned er gratis.

Samtidig med lanseringen av Windows 8.1 i forrige måned, fikk også app-butikken Windows Store en ansiktsløftning. Dette førte umiddelbart til at antall nedlastinger økte betraktelig, skriver nettstedene Neowin.net og TechCrunch.

Les også: Prøv Windows 8.1 gratis i nesten ett år

Sterk økning

I snitt ble det lastet ned 1,7 millioner apper hver dag i snitt i oktober, 38,56 prosent flere i forhold til juni.

Totalt ble det lastet ned 51.152.284 apper i oktober, men kun 1.355.593 av disse var betal-apper. Det betyr at mer enn 97 prosent av alt som ble lastet ned var gratis-apper.

Ifølge Neowin.net skal det i skrivende stund være rundt 125.000 apper i Windows Store, men ikke alle er tilgjengelig i alle markeder.

Lang opp til mobilnivå

App-interessen er uansett langt høyere på mobiltelefoner enn på vanlige datamaskiner, skriver TechCrunch. For Windows Phone ble det for eksempel lastet ned 6,6 millioner apper daglig allerede i juli, selv om antallet Windows-mobiler er langt lavere enn PC-er og nettbrett med Windows RT/8/8.1.

Men selv når disse tallene kombineres blir det som lommerusk å regne i forhold til hva som lastes ned til Apples i-enheter.

TechCrunch har regnet seg fram til at det ble lastet ned i snitt 74,6 millioner apper hver dag mellom juni og oktober fra App Store.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er riktignok antallet tilgjengelige apper flere ganger større enn i Windows Store og Windows Phone Store.

Alt det siste om Windows RT, 8 og 8.1