Kraftig grafikk fra STB

Med sitt nye grafikkort basert på RIVA TNT-prosessoren fra NVIDIA, ser det ut til at STB har kommet med en kraftig løsning. Kortet skal ha en meget høy ytelse på både 2D og 3D-grafikk.

STB Velocity 4400 ventes til Norge i september, og med en prisantydning på rundt 2.500 kroner ekskl. mva. ser kortet ut til å havne innenfor rekkevidde for de som er villig til å betale litt ekstra for høy ytelse. Det er foreløpig usikkert hvilke spill som kommer til å bli levert med i esken.

Velocity 4400 blir levert med en RAMDAC på 250 MHz og skal klare 200 MHz oppfriskningshastighet på det meste. Når det i tillegg er mulig å ha en oppløsning på 1900 x 1280 piksler i full farge, sier det seg selv at dette er et kort beregnet på de som har høyere krav enn den vanlige brukeren.

Kortet vil bli levert med 16 MB SDRAM, og har profesjonelle brukere, som for eksempel grafiske designere og spillutviklere, som hovedmålgruppe. Men kortet vil likevel bli levert med spill, noe som tyder på at STB ikke ønsker å utelukke noen kjøpergrupper.

Høy ytelse også i spill

For å si noe om spillytelsen til Velocity 4400, har STB testet kortet i Quake 2. De sier ingenting om hvor raskt det gikk, men hevder at kortet klarer en oppløsning på 1600 x 1200 piksler i mer enn akseptabel hastighet. De konkrete tallene finner du hos DinSide Data når vi har testet kortet selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

STB Velocity 4400 er en oppfølger til det populære kortet Velocity 128 (se vår test). Velocity 128 var basert på NVIDIAs prosessor RIVA 128 3D, og det ser ut til at STB var så fornøyd med både prosessoren og suksessen at de har valgt å følge NVIDIA videre. Så nå når RIVA TNT har kommet, er STB først ute med kort basert på denne. Foreløpig er det fire produsenter som skal benytte seg av RIVA TNT, og blant dem er også Canopus.

Mer informasjon fås hos Berendsen Components (22 08 85 00).