Kraftig forbedret VLC

Mediespilleren drar endelig nytte av grafikkortet i PC-en.

Kraftig forbedret VLC
Publisert
Sist oppdatert

VLC (VideoLAN Client) er en svært funksjonsrik mediespiller som finnes både for Windows, Mac og Linux. Den er helt gratis, og spiller de aller fleste video- og lydformater uten behov for å installere separate kodeker. Dermed kan du vinke adjø til alle feilmeldingene du tidligere fikk da du prøvde å spille av videoklippene du lastet ned fra nettet.

VLC støtter dessuten DVD-avspilling, mens Blu-ray ligger et sted langt der fremme på utviklingsplanen.

Les også: Super musikkspiller - helt gratis

Viktige forbedringer

Nå nærmer versjon 1.1.0 av programmet seg, og selv om Blu-ray fortsatt er langt unna, er forbedringene denne gangen ikke til å kimse av.

Viktigst av alt er det at den nye versjonen har fått støtte for maskinvareaksellerasjon. I praksis betyr det at programmet belaster grafikkbrikken i PC-en mer under avspilling, samtidig som prosessoren belastes mindre.

Dette er gode nyheter for deg som har minibærbar eller en annen PC med svak prosessor. Mange opplever nemlig at filmen hakker under avspilling i VLC, spesielt høyoppløselig materiale. Mindre prosessorbelastning kan også føre til lavere strømforbruk, med tilhørende bedre batterilevetid når du er på farten.

Forøvrig får den nye versjonen forbedret spilleliste- og bibliotekfunksjon, samt noen forandringer i menyer og grensesnitt. Noen offisiell endringslogg er imidlertid ikke klar ennå, men ifølge vår kilde Webup8 skal det være snakk om mange forbedringer denne gangen.

Kan prøves nå

Hvis du har lyst å prøve VLC 1.1.0 allerede nå, har utviklerne lagt ut en tidlig pre-versjon som du kan laste ned ved å klikke her (Windows-versjonen). Det er imidlertid ikke et ferdig produkt, så bugs kan naturligvis forekomme. Den endelige versjonen ventes senere i vår.

Les også: Gjør filmen klar for iPhone og Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer