Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Kraftig forbedret Hotmail

Nå blir Office-integrasjon og SkyDrive-lagring en del av pakka.

I dag lanserer Microsoft en kraftig oppgraderering av epost-tjenesten Hotmail, med støtte for åpning og redigering av Office-dokumenter, direkte i nettleseren.

Oppgraderingen kommer som et direkte svar til at konkurrenten Google nylig implementerte Google Docs-støtte i Gmail.

Office i nettleseren

Ifølge IDG.se skal man både kunne åpne og redigere dokumenter opprettet i Word, Excel, Powerpoint og OneNote. Løsningen, som er en forsmak på Office Web Apps som lanseres senere i sommer, skal kun kreve at brukeren har installert Silverlight for full funksjonalitet. For øvrig kan man bruke hvilken som av de mest populære nettleserne.

Dokumenter kan nå lagres direkte på brukerens SkyDrive-område (25 GB gratis nettlagring), der de også kan deles og redigeres av flere samtidig.

Sentral bildelagring

Håndtering av store bildefiler er også forbedret. Hvis man har SkyDrive-konto sendes det kun en miniatyrversjon til mottaker, med lenke til fullversjonen som ligger lagret på avsenders SkyDrive-område. Det kan i mange tilfeller spare vesentlig båndbredde og lagringsplass hos mottaker.

Det skal også være flere andre, mindre forbedringer i "nye" Hotmail, blant annet vedrørende sikkerhet og grensesnitt. Eksisterende kontoer vil bli oppgradert fortløpende i løpet av dagen, skriver svenske IDG News.