Her ser du hvordan Sri Lanka fortoner seg fra rommet før og etter forbedringene. Foto: Google
Her ser du hvordan Sri Lanka fortoner seg fra rommet før og etter forbedringene. Foto: GoogleVis mer

Kraftig forbedret Google Earth

Enda mer virkelighetsnært.

Google Earth lar deg betrakte jordkloden fra verdensrommet og ned til gatenivå, og har blitt en kjær hobbysyssel for mange - og et uvurderlig arbeidsverktøy for andre. Løsningen utvikles fortløpende, og blir stadig bedre.

De mange satellittbildene som til sammen utgjør Google Earth, er tatt på forskjellige tider og under forskjellige værforhold, og derfor kan landskapet noen ganger se ut som et lappeteppe av firkanter.

Google Maps: Nå også innendørs (Android)

Jevnes ut med nye algoritmer

Nytt i versjon 6.2 er at de utallige satellittbildene har gjennomgått en fargebehandling og utjevning som gjør at det hele ser enda mer realistisk ut. Dermed skal du virkelig få følelsen av å sveve over landskapet.

Kraftig forbedret Google Earth


Nytt er også at du kan dele skjermbilder direkte fra programmet til brukere av det sosiale nettverket Google+. Dette gjør du fra det nye share-valget øverst til høyre, og du må være pålogget Google for å kunne bruke funksjonen.

Fra og med versjon 6 ble også bilder fra Google Street View sydd inn i programmet, slik at du kan betrakte natur, bygninger og veier fra gateplan.

Google-tips: Slik bruker du flere Google-kontoer samtidig

Gratis standardversjon

Du finner mer informasjon om versjon 6.2 og kan laste ned programmet fra Googles offisielle blogg. Finnes i utgaver for både Mac, Windows og Linux.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Standardversjonen er gratis. En pro-utgave koster 399 amerikanske dollar (1-bruker), og gir en rekke tilleggsfunksjoner, som demografiske data, areal, radius og omkrets på bakken, mulighet for nedlasting av høyoppløselige bilder, og mulighet til å lage filmer i som kan deles med andre.

Flere saker om Google