Kosmix - enda bedre enn Google?

En søkemotor som samler alt under én paraply.

Kosmix - enda bedre enn Google?
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har tidligere hevdet at det vil være en umulig oppgave å ta rotta på Google, rett og slett fordi Google har blitt søkemotoren alle de store nettsidene prøver å optimalisere innholdet sitt mot.

I dag slo imidlertid tanken meg - formatet med ti lenker og tilhørende beskrivelser er jo egentlig ikke det optimale når man leter etter informasjon.

Det er nemlig ikke lett å få oversikt over et tema uten å klikke seg inn på en rekke artikler. Riktignok er Wikipedia en fin kilde for å få en kjapp oversikt, men måten Kosmix har lagt opp sitt søkeresultat på, gjør tjenesten svært spennende.

Kosmix søker nemlig i en rekke tjenester (deriblant nevnte Google og Wikipedia) og syr deretter sammen alle treffene til en side med bokser. For eksempel slik:

<strong><a href="http:</strong>//www.media.allerinternett.no/php/obj.phpi?o=3019333">Klikk her</a> for større versjon (riktignok litt trykket sammen, men ...)
Klikk her for større versjon (riktignok litt trykket sammen, men ...) Vis mer


Godt overblikk

Som du ser får du et veldig godt overblikk over hva du leter etter, og utvalget av bokser er forskjellig i forhold til hva slags type søk du gjør. Her får du kart, twitter-søk, Facebook-grupper, relaterte søk, guider, nyheter, Flickr-bilder, hotellanbefalinger og hva det måtte være samlet under én paraply.

Fiffig er det også at du kan endre layout på siden ved å dra i boksene og på den måten få Tweets på toppen hvis du liker å prioritere Twittersøket, eller vise bildene fra Flickr først hvis du stort sett er på jakt etter bilder av det du leter etter.

Du kan også gå inn på en resultatside og redigere den ved å legge til RSS-strømmer, ren tekst og så videre og dele med andre.

Beklageligvis støtter ikke tjenesten våre kjære norske tegn ennå, men tjenesten er fortsatt i beta og virker uansett som et lovende konsept. Det er riktignok ikke den eneste siden som fungerer på denne måten (Addictomatic er et annet eksempel), men sjelden har jeg sett det penere utført.

Du finner Kosmix på http://www.kosmix.com.

Hva tror du? Vil tjenester som dette ta markedsandeler fra Google og tvinge dem til å tenke nytt, eller blir det en døgnflue som så mye annet? La høre fra deg i debatten under artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer