Koshida lanserer LCD-skjerm med usynlig bilde

Er du redd for at andre skal se hva du egentlig gjør på jobben? Da kan kanskje denne skjermen fra Koshida være løsningen for deg.

Publisert
Sist oppdatert
Koshida lanserer LCD-skjerm med usynlig bilde
Selve skjermen ser ved første øyekast ut som en helt vanlig LCD
Selve skjermen ser ved første øyekast ut som en helt vanlig LCD Vis mer
Skjermen kan leveres med briller etter smak og behag
Skjermen kan leveres med briller etter smak og behag Vis mer


Det japanske elektronikkselskapet Koshida Corporation har utviklet en 15" LCD-skjerm som kun har synlig skjermbilde dersom du ser på den gjennom spesialbriller. Skjermen, som har fått betegnelsen ML-155TCS-PPT (PPT står for Picture Protection Technology), ble vist under en industrimesse i Japan nylig.

Konfidensielle oppgaver

Koshida nevner spesielt bankvirksomhet, sykehus, personalavdelinger og andre grupper som håndterer konfidensiell informasjon som grupper som kan dra nytte av skjermen.

Førsteutgaven kan kun brukes sammen med spesialbriller, men selskapet planlegger å lansere en kombiløsning senere, med en bryter som lar deg velge mellom vanlig og "hemmelig" skjermbilde.

Det planlegges også å videreutvikle teknikken slik at hver skjerm krever individuelle briller, dvs du kan ikke bruke brillene som fulgte med din skjerm til å se andres skjermbilder.

Ikke for menigmann

ML-155TCS-PPT vil få en veiledende pris på rundt 300 000 yen (18.700 kroner), briller inkludert, når den lanseres på det japanske markedet allerede i neste uke. I første omgang vil den ikke bli tilgjengelig for forbrukermarkedet, på grunn av den høye prisen.

Kilde:
Nikkei Electronics Asia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer