Korrekt HTML fra Office-programmer?

Spørsmål:

Jeg bruker Office 2000, og vil gjerne lage hjemmesidene mine med Word og andre programmer. Men når jeg lagrer som HTML fra disse programmene, dukker det opp en masse ekstra saker og ting i koden som gjør at filene blir ubrukelige i eksempelvis Netscape. Er det mulig å rydde opp i kodene på en enkel måte?

Datadoktoren svarer:

Grunnen til at HTML-koden fra Office-programmene blir så omfangsrik, er at Microsoft har lagt til en lang rekke spesifikke Office-tagger for at filene skal kunne åpnes igjen i Office-programmene senere uten tap av formater som ikke dekkes av vanlig HTML. F.eks. har Office-pakken mer avansert tabellbehandling enn HTML, og Microsoft har derfor valgt å legge til egne tagger for dette.

Microsoft ser også selv problemet med de mildest talt spesielle tilpasningene, og tilbyr en gratis løsning for deg som vil konvertere til mer "ortodoks" HTML. Løsningen finnes i tilleggsprogrammet Microsoft Office HTML Filter 2.0 som kan lastes ned gratis fra denne siden. Programmet virker med Word og Excel, som også har den mest "grisete" HTML-tilpasningen.

Programmet fjerner alle Office-spesifikke tagger, og selv om du ikke får verdens beste HTML-kode, er det mye bedre enn å redigere koden helt manuelt. Filene blir også mye mindre, og dermed raskere å laste.

Med Office HTML Filter 2.0 kan du rydde opp i HTML-dokumenter lagret med Word og Excel. Vis mer