Kopiér tekst fra bilder

Fiffig Chrome-utvidelse lar deg merke tekst i et bilde og kopiere den.

<strong>KOPIÉR FRA BILDER:</strong> Med denne Chrome-utvidelsen kan du kopiere tekst som er en del av et bilde. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KOPIÉR FRA BILDER: Med denne Chrome-utvidelsen kan du kopiere tekst som er en del av et bilde. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det ikke irriterende når du kommer over et bra sitat som ikke er skrevet på nett, men avbildet? Skal du for eksempel bruke det i et dokument eller poste det på Facebook, blir du nødt til å skrive det av, bokstav for bokstav.

Inntil nå. Med Project Naptha installert som en utvidelse i Chrome, får du nemlig muligheten til å merke tekst direkte i et bilde.

Kan oversette eller fjerne tekst

I tillegg til å kopiere teksten, kan du også få den oversatt på direkten, eller til og med fjerne den fra bildet.

Etter å ha testet litt, synes vi utvidelsen er ganske imponerende; dog er den langt fra feilfri og ofte opplever vi at den bommer ganske grovt, så den er i utgangspunktet best egnet til horisontalt tekst skrevet med en ren og pen skrifttype. Dog gjør den det bedre om du endrer fra den lokale javascript-algoritmen til Googles skybaserte algoritme.

Les også: Del WiFi med en QR-kode

Slik bruker du Project Naptha i Google Chrome

  1. Last ned Project Naptha-utvidelsen
  2. Når du nå surfer rundt på nettsider, kan du prøve å holde muspekeren over et bilde med tekst. Dersom utvidelsen klarer å oppdage teksten, gjøres muspila om til en tekstmarkør. Hold museknappen nede og dra markøren over teksten du ønsker å merke.
  3. Når du har merket ønsket tekst, kan du høyreklikke på teksten du har merket og velge «copy text» fra menyen.
  4. Første gang du limer inn teksten et annet sted, følger det med noen ekstra setninger bak. Disse kan du slå av ved å høyreklikke på teksten og velge options og show OCR Disclaimer
  5. Dersom resultatet ikke er tilfredsstillende, bør du prøve Googles Tesseract-algoritme ved å velge English - Tesseract under language-menyen.
Som du ser finnes også menyvalg for å fjerne tekst (fungerer så-som-så) og oversette teksten. I gode stunder fungerer dette ganske bra.

image: Kopiér tekst fra bilder

Fra:

image: Kopiér tekst fra bilder

Til:

Merk at utvidelsen fungerer bedre på språk som allerede er støttet, og at man særlig med de særnorske bokstavene vil møte problemer. Merk også at bildet må vises som del av en nettside. Dersom nettadressen avsluttes med .jpg, .gif eller lignende vil ikke Naptha gjøre jobben sin.

Les også: Glemt passordet i passordfeltet?