Kopiere installert program

Hei

Fins det noe rimelig og sikkert backup program til og ta backup av enkelte program på PCen, og så ta dem inn (installere) dem på en annen PC.

Jeg har to bærbare PCer den ene er gammel og blitt treg, der er det noen programmer som jeg skulle ha hatt på den nye bærbare PCen, jeg har som andre rotekopper tullet bort de orginale program cd deene og drivere, eller er det noe annen måte og gjøre dette på???

Bjørnar

Datadoktoren svarer

Hei Bjørnar,

Jeg har aldri hørt om noe slikt program, men det betyr jo ikke at det ikke eksisterer… kanskje noen av våre lesere har noen tips her?

Hvis jeg likevel går ut i fra at det ikke finnes så betyr det ikke at alt er tapt – det kommer helt an på programmet og operativsystemet. Siden jeg nå regner med at du bruker Windows så må du vite at mange (i de minste de mer kompliserte) programmene krever en ny installasjon på en ny datamaskin. Dette på grunn av alle endringene som gjøres under installasjonen i Windows’ register, som er en slags database for operativsystemet. Uten at de rette parametre settes i registeret vil som regel ikke programmet kjøre.

Men ikke alle programmer trenger dette. I disse tilfellene kan du fritt ganske enkelt flytte (eller kopiere) den gjeldene filkatalogen fra den gamle til den nye PCen. Her må du nesten bare prøve og se om det virker.

Når det gjelder forsvunne CDer med programmer og drivere burde dette egentlig være et overkommelig problem. Av drivere skal det alle meste være mulig å få tak i på Internett, slikt finner du i de aller fleste tilfeller på hjemmesidene til maskinvareprodusenten for det du trenger drivere til.

Mange programmer er også tilgjengelig for nedlasting, alternativt kan du forsøke å ta kontakt med de som har lagd programvaren. Dersom du har en gyldig lisens vil de ofte være behjelpelige med å skaffe deg en ny kopi av programmet.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar