Kopier og bacup av AVCHD på DVD-brenner?

Hei!

Jeg har i en årrekke redigert filmer i Pinnacle Studio fra mitt DV kamera og alt har funket bra. Nå har jeg avansert til HD kamera og trodde prosessen fortsatte med samme gode resultat. Men nei....

Det fungerer som forventet med import og redigering. Når jeg så skal lage filmen velger jeg Make Disc og AVCHD, samt Beste kvalitet. Jeg brenner den ferdige filmen på en- eller tolags DVD. Plata settes så i blurayspilleren og det ferdige resultatet ses på TV'en i flott kvalitet. Alt gikk altså som forventet, helt til jeg putter plata inn i DVD brenneren i PC'en igjen for å se filene på plata. Da viser det seg at plata er tom.0 byte innhold og 0 byte ledig. Jeg kan tydelig se at plata er brent og den funker helt topp på blurayspilleren. Hva skjer?

Selvfølgelig er jeg glad for å sitte med en ferdig film på den brente plata, men hva hvis et annet familiemedlem vil ha en kopi? Jeg kan jo ikke kopiere en plate der innholdet ikke eksisterer. I tillegg kunne det vært veldig greit å ha en kopi av alle filmene ferdig redigert på en ekstern HDD som backup.

Inntil denne situasjonen er avklart får jeg legge redigeringen på is, og bare laste inn råfilmen på PC'en for å tømme minnekortene.

På forhånd takk.

Hilsen Geir

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datadoktoren svarer

Hei

Når AVCHD-platen er brent får den en mny profil og er ikke lenger en "DVD", derfor kan ikke DVD-brenneren din lese den. Du kan jo kjøpe en Blu-ray leser og montere den i PC-en din ...

Hvis du skal brenne flere plater kan du velge "Lag disc-materialet uten å brenne det" under Brenneinnstillinger i Innstilllinger på brennemenyen, Disse filene vil du også bruke som backup av prosjektene dine.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar