Kopier en DVD i helgen

GUIDE: Tre enkle gratisprogrammer sørger for at jobben blir gjort i en fei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å lage en sikkerhetskopi av dine kjæreste DVD-filmer er rett og slett en nødvendighet, spesielt hvis du er blant de mange som slurver med å putte platen tilbake i coveret etter bruk, og hvis du bryr deg om å se filmene flere ganger.

Og har du minimennesker i husstanden er det garantert en del filmer som kommer til å bli spilt hundre ganger, om ikke i stua, så på barnerommet, i bilen eller på hytta.

Originalplata tåler en del juling, men ikke alt.

Men fortvil ikke. Alt du trenger er en PC med DVD-brenner, en tom DVD-plate for hver film du ønsker å ta sikkerhetskopi av, og et par-tre gratis windows-programmer:

1. DVD43 fjerner kopibeskyttelsen

image: Kopier en DVD i helgen


Programmet DVD43 (som utrolig nok skal uttales DVD for free...) har kun én oppgave. Den skal fjerne eventuell kopibeskyttelse som er lagt inn i original-DVDen. Spesielt på nyere filmer er dette i 9 av 10 tilfeller en helt nødvendig del av kopieringen.

Det positive er at programmet kjører i bakgrunnen, og fjerner kopibeskyttelsen helt selv, uten at du behøver å foreta deg noe som helst annet enn å installere det.

Last ned DVD43 her.

2. DVDShrink kopierer filmen til harddisken

Når du har installert DVD43 skal du kjøre programmet DVDShrink etterpå. DVDShrink sørger ikke bare for å kopiere filmen, det sørger dessuten for å krympe den slik at den får plass på en enkeltlags DVD-plate, ofte uten at du oppdager noen kvalitetsforringelse i det hele tatt.

image: Kopier en DVD i helgen


Du får med menyer, lydspor og undertekster, men programmet gir deg også mulighet til å fjerne det du ikke trenger, slik at kompresjon mange ganger kan unngås helt (Re-author). Dermed blir kvaliteten 100% som på originalen, og du slipper at de yngste må gjennom flere menyer for å få startet avspillingen.

Du kan også velge å kopiere hele filmen 1:1 uten rekompresjon, men da kreves som regel at du bruker en dobbeltlags DVD, som er ganske mye dyrere enn enkeltlags.

image: Kopier en DVD i helgen


NB! Husk å velge å lagre resultatet til en ISO-fil. Det gjør det enklere i neste, og siste skritt. Men hvis du allerede har Nero Burning ROM installert på PCen, kan du brenne filmen direkte fra DVDShrink, og du kan dermed hoppe over punkt 3!

Last ned DVDShrink her

3. DeepBurner brenner filmen til DVD

Nå er du snart i mål. ISO-filen er et speilbilde av DVD-filmen, og nå skal vi brenne den til en tom DVD-plate.

Deepburner er et meget bra gratisprogram for å brenne ISO-filer til DVD. Det skjønner du så snart du starter programmet:

image: Kopier en DVD i helgen


Så er det bare å putte en tom DVD-plate i drevet, og vente på at DeepBurner gjør seg ferdig.

Last ned DeepBurner her

Lykke til!

Les også:

Årets beste gratisprogrammer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!