Konvertering, kompresjon og fleroppgavekjøring

Oppgavene blir tyngre og tyngre, og når klimaks under konvertering av video, kompresjon av filer og kombinasjon av disse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I redaksjonen benytter vi fra tid til annen et harddiskbasert videokamera. Videofilene er i MPEG2-format og må konverteres til et mer web-vennlig format før de kan publiseres for våre lesere.

I Vista finnes verktøyet Windows Movie Maker, som kan konvertere MPEG2-filer til Windows Media Video.

Vi fant frem ti klipp, totalt 15 minutter med MPEG2-video, og med standardinnstillingene i Windows Movie Maker ble Box 2022 virkelig satt på prøve. Kåre derimot, så ut til å sprinte gjennom oppgaven uten å bli svett på pannen:

image: Konvertering, kompresjon og fleroppgavekjøring


Kåres Intel dobbelkjerneprosessor er langt bedre skodd for denne oppgaven enn den billige Sempron-prosessoren. Til denne typen oppgaver får Box 2022 nærmest strykkarakter.

ZIP-kompresjon

603 MB med MPEG2-filer skal pakkes til ZIP ved hjelp av den integrerte ZIP-pakkeren i Vista. Tilfellet er noe søkt, men formålet var som kjent ikke plassbesparelse men å sammenligne ytelse. Nok en gang viste Kåre seg å være totalt overlegen:

image: Konvertering, kompresjon og fleroppgavekjøring


Fleroppgavekjøring

For å sette maskinene på en ordentlig tøff prøve satte vi i gang Windows Movie Maker på ny. Samtidig plukket vi ut 114 MB med MPEG2-filer som ble sendt til en komprimert ZIP-mappe i Windows Utforsker. Pakkeprosessen gav oss følgende resultater:

image: Konvertering, kompresjon og fleroppgavekjøring


Kåre gjorde jobben altså tre ganger raskere. Dessuten ble fordelen med to prosessorkjerner tydelig. For mens forventet gjenstående tid i Windows Movie Maker på Box 2022 spratt opp fra 29 til 39 minutter, holdt det seg stabilt på 9 minutter på Kåre. Det kalles enkelt og greit for knockout.

Grafikkytelse og oppsummering: PCMark05