Konvertere video uten kvalitetstap

Hei,

Jeg har nettopp kommet tilbake fra Kreta med kameraet fullt av ferieminner i .mov-format. Hadde gledet meg til å sette sammen og redigere dette i Windows Movie Maker, bare for å finne ut at Movie Maker ikke støtter dette formatet. Pinnacle er ikke noe alternativ, det bare kræsjer på maskinen her og er forøvrig for "tungt" for dette enkle formålet.

Spørsmålet er dermed litt todelt: Kan man få Windows Movie Maker til å støtte dette formatet? Og hvis dette ikke går, ser jeg at konvertering til et annet format er det som må til. Og jeg kjenner til flere programmer som konverterer og komprimerer på en og samme tid. Men jeg vet ikke om det er noen som konverterer uten å komprimere eller redusere kvaliteten på filmene. Jeg ønsker kun å konvertere og ikke miste noe av informasjonen underveis før jeg går i gang med redigeringen.

Noe forslag til hva som er beste løsning her?

Mvh
Asgeir

Datadoktoren svarer

Hei

Du kommer ikke unna komprimering, sprøsmålet er når i prosessen dette gjøres.

Du kan dekomprimere .mov filene (de er jo allerede komprimert), da sitter du igjen med filer som er kanskje 100 ganger så store.

Du kan også konvertere til et annet format før redigering, for så å komprimere sluttresultatet til ønsket format.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det beste alternativet er å bruke et program som kan lese formatet fra kameraet ditt, og så bare konvertere/komprimere når sluttformatet skal lages.

Du vil ikke bruke Pinnacle, men det finnes jo flere andre rimelige programmer. Vi har testet flere tidligere, du finner tester og omtaler her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar