Konvertere C: på treg PC

Spørsmål:

Hei,

Lurte på en par saker om partisjonering og treg pc. Jeg kjøpte en Acer Travelmate 8104 i fjor høst. I begynnelsen gikk den fint, men etter hvert tregere og tregere. I utgangspunktet bør den jo være ganske kjapp da den var i fjor blant de beste bærbare. Har reinstallert Windows opptill flere ganger før, og den blir fort treg igjen hele tiden.

Men til det største problemet.

PCen har to partisjoner en (c:) der systemet ligger og en (D:) som er tom. (C:) er av fat32 mens (D:) er av NTFS. Jeg vil ha en partisjon med Windows og en med filmer spill og lignenede. Jeg vil også ha begge i NTFS, hvordan kan jeg gjøre det? JEG FÅR DET IKKE TIL MED NOEN WINDOWS PROGRAMMER I HVERTFALL! Har lyst at PC-en skal gå fortest mulig. Vær så snill og hjelp meg! Jeg er desperat etter en raskere PC!

På forhånd takk,
Jacob

Datadoktoren svarer:

Hei,

Du kan ikke konvertere systemdisken i PCen fra FAT32 til NTFS den mens den er aktiv.

Det du må gjøre er å formatere C-disken når du reinstallerer Windows. Pass på at du har tatt backup av alle personlige data før du gjør dette!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Størrelsen på partisjonene kan du ikke gjøre noe med uten spesielle programmer, men hvis du vil bruke D-partisjonen din slik den er til filmer, spill osv. er det jo bare å legge de der under installasjon/kopiering.

At PCen din er treg kan ha mange årsaker. System Restore og antivirusprogrammer tar gjerne god tid under oppstart, det samme gjør alt mulig annet av programmer som legger inn kontrollpaneler osv osv. I tillegg har du programmer som Skype, Messenger osv. som også bidrar med lengre total oppstartstid.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]