Kontroll med enkeltsidene

Kontroll med enkeltsidene

FrontPage har tre metoder for å redigere enkeltsider.

WYSIWYG

Editor er den metoden i FrontPage du kommer til å bruke mest. Editor er en WYSIWYG-editor (What-You-See-Is-What-You-Get, eng. for "det du ser er det du får"), og selv om den har sine svakheter, er den meget brukervennlig.

Editor bruker hjelpelinjer for å vise oppsettet på sidene dine, og benytter Microsoft Internet Explorer som nettleser for å vise resultatet.

Du kan i prinsippet lage alt av normale HTML-objekter i Editor, og takket være hjelpevinduer behøver du ikke å kunne HTML-koder for å få ting til å se bra ut.

Det er også enkelt å endre formatet på objekter du har laget, men FrontPage er ikke like elegant som [NetObjects], som definerer alle objekter, tekst eller bilder, som bokser som fritt kan flyttes rundt.

HTML

Du kan se og redigere direkte i HTML-kodene dine. Vi testet dette ved å sette inn et par koder som tidligere versjoner av FrontPage har pleid å overskrive. Selv om vi hoppet rundt i FrontPage og fortsatte å redigere, lot FrontPage 98 disse kodene være i fred.

Det kan derfor virke som om FrontPage har blitt til et langt bedre verktøy for nøyaktig manuell koding av HTML.

Shared borders

Shared borders er den tredje metoden for redigering av enkeltstående HTML-sider i FrontPage. Shared borders er et system i FrontPage som sørger for at alle sidene i din webtjeneste alltid har samme uttrykk og oppsett. Dette utseendet defineres som Themes.

Shared borders er glimrende hvis du er komfortabel med et enkelt oppsett på HTML-sidene dine, men det er alt for vanskelig å finstille utseendet på Shared borders.

Shared borders har klare svakheter. I en av våre tester ga vi enkelte websider lange navn. Shared borders viste seg å håndtere dette dårlig ved å la tekstfeltet i en tabellcelle overskrive cellen ved siden av.