Konsollkrigen fortsetter på E3

Los Angeles (DinSide Data): Årets E3-messe hadde et ekstremt imponerende utvalg konsollspill for alle plattformer. Det er umulig å få med seg alt som ble vist, så vi konsentrerer oss om de mest interessante titlene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Microsoft, Nintendo og Sony hadde enorme stands på E3, og prøvde å overgå hverandre når det gjelder utvalget av spill og andre nyheter. I og med at alle de store konsollanseringene er bak oss, var oppmerksomheten rettet mot spill, fremfor maskinvare.

image: Konsollkrigen fortsetter på E3
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For alle GameCube-fans var stikkordet Mario Sunshine, det første spillet til GC som handler om alles favoritt-rørlegger. Spillet følger på mange måter konseptet fra Mario 64 – et konsept som tross alt fungerte enormt bra. Mario har imidlertid nå fått en vannpistol, som brukes mot en slimete substans som har en tendens til å dukke opp over alt. Vannpistolen skremmer også vekk diverse monstre og skapninger som en gang i blant vil forsøke å stoppe deg fra ditt mål – å rense øya hvor du er på ferie fra det nevnte slimet. Mario Sunshine tar alle elementene som gjorde Mario 64 til en suksess, legger til flere nye, og pakker alt inn i en grafikkmotor som utnytter alle de avanserte egenskapene til GameCube.

Legend of Zelda er et annet spill med velkjente Nintendo-personligheter, som tar steget til neste generasjon. Nok en gang spiller du som Link, som forsøker å finne ut hvem som kidnappet hans søster og hvorfor. Også dette spillet henter mye inspirasjon fra forgjengeren, Ocarina of Time. Grafikken er imidlertid en helt annen historie, spillet bruker nemlig cel shadig-teknologien for å få til det flotte, tegnefilm-inspirerte utseendet. Det ser kjempeflott ut!

Resident Evil 0 er en interessant tittel som forteller historien forut det klassiske første spillet. Her får vi vite hva som skjedde med S.T.A.R.S-agentene underveis til Raccoon City. Du spiller som enten Rebecca Chambers eller kaptein Billy Cowen, og du kan fritt bytte mellom dem når behovet melder seg. En annen nyhet er at du ikke lenger behøver å legge fra deg objekter i kasser, nå kan du plukke opp og slippe ting hvor du vil. Spillet bruker samme grafikkmotor som re-maken av det originale Resident Evil-spillet til GameCube, og det ser helt nydelig ut! Alt tyder på at skrekkfaktoren er intakt, og vi er sikre på at dette spillet blir en stor hit.

PlayStation 2

image: Konsollkrigen fortsetter på E3

Sonys stolthet viser ingen tegn til å sette ned farten, og ikke overraskende var standen til PS2 stappet med nye og flotte spill. En av titlene som fanget vår oppmerksomhet, var Devil May Cry 2, som bygger videre på den populære og flotte originalen. Capcom lot være å innføre noen drastiske endringer i spillet, det er rett og slett blitt større og slemmere. Brettene er ikke lenger så klaustrofobiske som i det første spillet, og helten Dante har mye større bevegelsesfrihet. Vi så ham hoppe fra tak til tak og ned fra skyskrapere, komplett med Matrix-aktige spesialeffekter. Dante er imidlertid ikke den eneste personen det vil være mulig å kontrollere, en kvinnelig partner vil nemlig også være spillbar. I tillegg får vi selvsagt nye monstre, våpen og et nytt og bedre Devil Trigger-modus.

Red Faction 2 er en annen oppfølger til et populært spill, og utviklerne Volition og THQ har nå sørget for at den spennende Geo-Mod-motoren blir brukt bedre. En av de store nyhetene med Geo-Mod var muligheten til å sprenge deler av terrenget, og Red Faction 2 vil gjøre denne muligheten enda mer integrert med resten av spillet. Videre kan du bruke to våpen samtidig, eller rettere sagt et våpen i den ene hånden og granater i den andre hånden, som gir deg imponerende ildkraft. Motstanderne har fått forbedret kunstig intelligens, og klarer akkurat som deg, å bryte seg gjennom vegger eller andre objekter som måtte være i veien.

XBox

image: Konsollkrigen fortsetter på E3

Microsoft-maskinen kom ikke noe dårligere ut enn konkurrentene, og vi hygget oss med mange bra spill. Blant titlene vi ser frem til er Midtown Madness 3, en ny episode i denne populære serien, som har gått over fra PC til XBox. MM3 tar oss til Paris og Washington DC, og selv om grunnideen er den samme, er byene nå mye større, mer detaljert og mer levende. Spillet utvikles av svenske Digital Illusions, som viste hva de er gode for med den fantastiske RalliSport Challenge. Spillet har rundt 30 biler, og omtrent 20 av dem er lisensiert. Alle bilene kan ødelegges, og nå er også omgivelsene mer delikate – for eksempel blir butikkvinduer knust hvis du kjører gjennom dem. Sist, men ikke minst, spillet vil støtte multiplayer, gjennom XBox Live-tjenesten.

Crimson Skies: High Road to Revenge er også en oppfølger til en PC-tittel. Den originale Crimson Skies var et ekstremt underholdende flyspill, med fokus på enkel, rask og humoristisk action. Spillet var så langt fra en flysimulator som det går an å komme, og den nye, XBox-eksklusive utgaven tar konseptet videre. Spillet foregår i 1930-årene, men i et alternativt univers der den teknologiske utviklingen er kommer noe lenger, og i mellomtiden er USA blitt splittet til mange små og aggressive stater. Derfor er flyene i spillet utstyrt med avanserte våpen, og de er som regel rettet mot deg. Målet er å finne ut hvorfor din kjæreste er blitt kidnappet, og i tillegg løse et mordmysterium – alt dette mens du slåss for harde livet mot andre piloter og regjeringsagenter, samtidig som du manøvrerer rundt Chicagos skyskrapere eller gjennom den brasilianske jungelen. Crimson Skies ser ut til å bli et underholdende, luftbasert eventyr, og ligger høyt på vår ønskeliste.