Konsollene blir stadig billigere

Både Sony og XBox blir billigere fra i morgen av. Det er selvsagt hyggelige nyheter for oss forbrukere!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En priskutt på PS2 har det vært snakk om lenge, og i går kom endelig bekreftelsen. Prisen på maskinen blir nå satt ned fra 2.995 til 2.299 kroner - men ikke lenge etter kom det en melding om at også Microsoft setter ned prisen på sin maskin, XBox, helt ned til 1.800 kroner.

Sony håper på dobling

Til sammen er det solgt rundt 120 000 Playstation 2-konsoller i Norge, og Sony tror priskuttet kan føre til at så mange som 100 000 nye konsoller vil finne veien til norske hjem i tiden frem mot jul.

Playstation 2 er den mest solgte av de tre hovedkonkurrentene på spillkonsollmarkedet, som foruten Sonys konsoll består av Microsofts XBox og Nintendos GameCube. Playstation 2 er da også den av de tre som har vært tilgjengelig lengst, og som det finnes flest spilltitler til.

I følge Sony vil det før jul være tilgjengelig totalt rundt 440 spilltitler til Playstation 2, i tillegg til de rundt 1 000 spilltitlene til Playstation (PSOne) som også leses av Playstation 2. DVD-filmer kan også spilles, uten behov for ekstrautstyr.

Av nyhetene som ventes før jul, ramser Sony opp titler som The Getaway, WRC 2, This is Football 2003, Formula One 2002, Tekken 4, Ratchet and Clank og Kingdom Hearts.

Microsoft gir seg ikke

image: Konsollene blir stadig billigere

Selv om Microsoft sliter med å få solgt nok maskiner, gir de ikke opp kampen. Morgendagens prisreduksjon er den andre på kort tid, og gjør at den teknisk mest avanserte konsollen blir også en av de billigste. Microsoft benekter at deres priskutt har noe å gjøre med Sonys strategi, men er en rett og slett en del av en langsiktig satsning på maskinen.

Også Microsoft har mange lovende titler på horisonten: Brute Force, Splinter Cell, Blinx, Toejam & Earl samt Panzer Dragoon er noen av titlene de trekker fram.

God butikk?

Siden lanseringen av GameCube og Microsofts XBox har prisutviklingen på spillkonsollene bare gått en vei; nedover. Både Sony og Microsoft har nå mer enn halvert prisen i forhold til ved lanseringstidspunktet. Den tøffe konkurransen fører til at konsollene selges med minimal fortjeneste eller tap, noe du kan lese mer om i denne artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!