Konklusjon

Nyhetene i Windows ME-kjernen er ikke så omfattende at du behøver å være redd for at det snart kommer programmer som du ikke kan kjøre i Windows 98. Du vil helt sikkert fortsatt kunne laste ned og bruke nye versjoner av Internet Explorer, Windows Media Player og andre godbiter fra Microsoft, uten å bli ”tvunget” til å oppgradere.

Noen forbedringer er imidlertid verdt en oppgradering i seg selv; System File Protection og System Restore. Aldri før har det vært enklere å styre unna og rette opp feil i Windows. Det finnes riktignok tredjeparts programvare som utfører oppgavene omtrent på samme måte (for eksempel Powerquest Second Chance, som du kan lese om i denne artikkelen), men ingen løsninger er like skreddersydd til operativsystemet.

Vi sitter igjen med en følelse av at Microsoft har gjort en grundig jobb med ME. Kjernen i operativsystemet har bestått i flere år nå, og har etter hvert blitt meget gjennomarbeidet. Dette gir seg blant annet utslag i at fleroppgavekjøringen går glattere enn før, blåskjermene blir stadig sjeldnere, og programmer låser seg sjeldnere. Vi legger til at dette er basert på våre erfaringer, og at faktorer som maskinvare, tredjeparts drivere, programmer osv, alltid vil spille en sentral rolle med hensyn til stabiliteten.

På bakgrunn av det som er skissert over, har vi ingen problemer med å anbefale deg å oppgradere til Windows ME.