Konklusjon

Vi har kommet til veis ende av vår gjennomgang av Windows XP. Hvis du fortsatt er usikker på om du bør oppgradere; her er våre råd!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har benyttet Windows XP i svært mange ulike situasjoner de siste tre månedene, og i denne artikkelen har vi pekt på de viktigste erfaringene vi har gjort oss i denne perioden.

Windows XP byr på forbedringer, ikke minst med hensyn til grensesnittet, som vi raskt lærte oss å sette pris på. Det i seg selv gjør at vi nødig går tilbake til Windows 98/Me.

Men Windows XP byr på forbedringer også på innsiden. Disse er riktig nok ikke revolusjonerende i forhold til Windows 2000 – det er mer snakk om forenklinger og ny funksjonalitet, som du tidligere måtte ha egne programmer for. I forhold til Windows 98 og Me er det derimot snakk om et kvantesprang. Windows XP er i likhet med Windows 2000 langt mer stabil enn Win9x-baserte operativsystemer.

Hvis du har en Pentium III 450 eller raskere, og nok av minne og harddiskplass, ville vi ikke betenke oss på å oppgradere fra Win98/Me. Men vær klar over at du neppe vil oppleve at PCen din blir raskere etter en oppgradering, med mindre operativsystemet ditt var riktig råttent fra før. Maskinkravene er da også den viktigste innvendingen vi har mot Windows XP.

Hvis du er en fornøyd Windows 2000-bruker i dag, ville vi kanskje ha vært litt mer avventende med å oppgradere. Windows 2000 er et velutprøvd, modent, stabilt og meget bra operativsystem som garantert vil leve og støttes av både programvareprodusenter og maskinvareprodusenter i årevis ennå. Mange av ekstrafunksjonene som vi har beskrevet i denne gjennomgangen vil du uansett kunne kjøpe for en relativt billig penge, og da ofte i langt kraftigere utgaver enn dem som følger med Windows XP.