Konklusjon

Multicom PC forfra
Multicom PC forfra Vis mer
Netshop PC forfra
Netshop PC forfra Vis mer


Vi valgte i utgangspunktet PCen fra Multicom siden den ble levert med 19-tommers skjerm og i tillegg hadde ISDN/Modem installert.

Dette med ISDN/modem er det en del som har kommentert, og vi forstår selvsagt innvendingene om at dette ikke lenger er så viktig i disse bredbånds-tider.

Selve skjermen var like god som skjermene som fulgte med de andre PCene, og større, så dette er et pluss. Selv om noen alltid vil hevde at en 19-tommer bør ha høyere oppløsning enn en 17-tommer. Vi synes at en 19-tommer rett og slett byr på mer komfort, siden vi kan lene oss godt tilbake og lese f.eks. nettsider. Det er ikke like behagelig med en 17-tommer.

Når det gjelder ytelsen, så er den helt på linje med de andre, til tross for mindre minne. Vel å merke ved bruk av testprogrammer, som ikke er representativt for alle typer bruk.

Men Multicom har minst utbyggingsmuligheter, selv om de er tilstrekkelige for de aller fleste.

Men vi var ikke tilfreds med at den ikke klarte å kjøre harddisk-testen.

Hva med de andre PCene? Komplett har mindre disk, men mer gedigent kabinett. Netshop har vi egentlig ingen ting å utsette på, og MPX var også bra bortsett fra at den ikke klarte å kjøre minnetesten.

Derfor vil vi likestille Multicom og Netshop denne gangen fordi:

Netshop hadde bra spesifikasjoner, klarte testingen med glans, hadde best tastaturløsning, hadde ikke kabinettvifte og en anerkjent, støysvak disk.

Men Multicom har altså større skjerm.

Likevel er dette nærmest flisespikkeri, alle disse PCene er i praksis omtrent så like som PCer kan bli. Hver og en får gå gjennom dem i detalj, telle, veie og måle egenskaper og ta sine egne valg.

Se bilder av PCene