Konklusjon

Det var ikke lett å plukke ut en vinner blant disse 4 glimrende kameraene. Vi har etter nøye avveining plassert Nikon foran de andre. Dette skyldes jevnest kvalitet på de forskjellige bildemessige utfordringene kombinert med et hakk bedre brukervennlighet og en konstruksjon som umiddelbart kjennes ”riktig”.

Nikon D50

TESTVINNEREN!
TESTVINNEREN! Vis mer


Når det samtidig er klart lavest i pris blir valget enkelt - Nikon D50 blir vinneren.

Testresultat

Nikon D50

Superraskt og brukervennlig

Ingen spesielle


Canon 350D

Canon er svært nær, men klarte ikke helt å matche utfordringene. Bildekvaliteten er i de aller fleste tilfeller i toppklasse, i blant gjør elektronikken litt rare valg med hvitbalanse og eksponering. Brukervennligheten er heller ikke helt gjennomført. Plasseringen av betjeningsknapper og hjul er topp, det er menysystemet i en ikke helt heldig kombinasjon med direkte kontroll som trekker ned.

Konklusjon


Testresultat

Canon 350D

Kompakt, lett og raskt DSLR-kamera

Litt kilent på farger/hvitbalanse


Pentax *ist DL

Pentax har mange gode kvaliteter, og tar nydelige bilder. Her er det brukervennligheten som trekker ned, manøvrering i menyer kommer i konflikt med den direkte kontrollen som er speilrefleksens styrke.

Konklusjon


Testresultat

Pentax *ist DL

God bildekvalitet, raskt

Litt klønete betjening


Olympus E-500

Olympus er treg i oppstart på grunn av renserutinen og har et søkerbilde som ikke er like godt som hos konkurrentene. Det er heller ikke alltid like samarbeidsvillig, med en autofokus som til tider måtte jobbe hardt der de andre ikke hadde problemer.

Konklusjon


Testresultat

E-500

Høy bildekvalitet, lynraskt, topp ergonomi, flott skjerm, lav pris

Standardobjektivet yter ikke kameraet full rettferdighet, litt uoversiktlig menysystem