Konklusjon


Dersom du faktisk tok deg bryet med å lese forrige side kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at våre to favoritter så langt er fra HP (Datakjeden) og Multinote (Multicom). Men det er engang slik at det ofte er "kuk i computeren"...

KIC I: HP - den piper!

Vårt testeksemplar har en høyfrekvent pipelyd når den er uvirksom. Ikke høyt, men merkbart nok i rolige omgivelser, og da spesielt på batteridrift. For mange, deriblant undertegnede, er dette noe som over tid er utrolig irriterende og kan trolig over tid få sarte sjeler til å gå på veggen, enten før eller etter knusing av maskinen. Interessant nok hadde vi samme problem med en annen fersk modell fra HP, nemlig dv9060ea.

HP-pakken fra Datakjeden.
HP-pakken fra Datakjeden.
Vis mer


En maskin kan være en feil, to er et problem. Vi har derfor vært i kontakt med HP Norge, og de bekrefter problemet. Visstnok skal det være begrenset seg til de første leveransene (som vi jo har en tendens til å få), og lyden skal visstnok være mulig å bli kvitt med en BIOS-oppdatering. Torsdag kveld har vi ennå ikke fått en slik, men vi vil holde dere oppdatert på om dette er fakta eller bare fiksjon.

KIC II: Multinote - sliter fremdeles litt med tempoet

Multinote Compal HEL80 har et annet grunnleggende problem som lesere med god hukommelse kanskje husker fra da vi testet den sist: dårlig kontroll på når prosessorens multiplier skulle gå på maks fart, og når den skulle roe seg ned. Den gangen endte vi opp med å bruke SpeedswitchXP, ettersom prosessoren ikke ville sette opp farten i flere av våre benchmarkprogram. Trakk den i karakter gjorde vi også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre for både oss og maskinen ble også nå igjen nødt til å ty til SpeedswitchXP, for vi opplevde ikke mye bedring fra sist. Men i stedet for å kun syte og klage valgte vi denne gangen å ganske enkelt installere dette programmet, la prosessoren gå på full multiplier hele tiden og se hvordan det gikk. Så alle resultatene fra forrige side er tatt med denne strategien - også batteritesten!

For å gjøre det interessant målte vi også batteritiden med dynamisk svitsjing av multiplieren, og vi mistet ikke mer enn 11 minutter. Det betyr at det ikke er så veldig mye ekstra strøm og varme som går med, og det stemmer også med det vi opplevde; ingen merkbar forskjell i støy og varme med eller uten prosessorens multiplier på fullt. Litt overraskende, men også gledelig.

Komplett.no og PS Data deler førsteplassen i januar 2003.
Komplett.no og PS Data deler førsteplassen i januar 2003. Vis mer


Det beste tilbudet

Det er litt vanskelig å komme unna Multicoms tilbud: Multinote Compal HEL80, vel og merke med SpeedswitchXP installert. Maskinen har nemlig da avgjort den beste ytelsen, best skjerm og har faktisk også lengst batterilevetid. Derfor blir det også vår favoritt denne gangen, og stemples som det beste tilbudet denne runden. Vi gratulerer!

Hakk i hæl (i hvert fall dersom vi blir kvitt pipingen) har vi Datakjeden med HP Pavilion dv6184ea som har utseendet mer med seg, og ikke minst er fire hekto lettere. Ytelsen er også mer enn god nok til også krevende oppgaver og sporadisk spilling. Pakkeløsningen er fin med sprek ryggsekk og praktisk trådløs mus. Dessverre har den noe kort batterilevetid, men dersom dette uansett ikke er viktig for deg er også dette et godt tilbud!

Mamoz' tilbud med Acer Aspire 5114WLMi er også greit nok, men Aceren skjemmes litt av den svakere prosessoren. Ellers er det en jevnt over solid PC, og i det minste den maskinen vi fikk inn som ikke har noen åpenbare problemer...

Så hva med de andre tilbudene? Vel, selv om vi ikke har fysisk testet alle tilbudene betyr det selvfølgelig ikke at de er dårlige. I tillegg til Dell Inspiron 6400 som ikke rakk frem i tide, vil vi trekke frem Zepto Znote 6214W fra Netshop, som vi dessverre ikke hadde kapasitet til å teste denne gang. Den har gode spesifikasjoner, fikk gode skussmål sist, og er litt oppgradert siden den gang. Denne havnet riktignok på en fjerdeplass i avstemmingen, men dersom du er på jakt etter en litt mindre (14") og lettere (2,5 kg) maskin er dette også en het kandidat.

Klikk her for å komme tilbake...
...eller her for å lese flere tester av bæbare PCer!