Konklusjon

Så hvilken bærbare er det beste tilbudet?

Vi hadde vel kanskje forventet oss en god del pirk på disse bærbare PCene i klassen 7.000 kroner og nedover, men her er det egentllig ikke så mye å sette vår bortskjemte finger på. Faktisk må vi innrømme at de på mange måter imponerer når det gjelder både ytelse og kvalitet - det er tre gode maskiner vi testet.

Det at det ikke er så mye å trekke byr på den annen side på visse problemer når vi skal plukke ut kun ett eksemplar som skal være mer attraktivt enn de andre. Glem derfor ikke at PC-kjøp i stor grad er en individuell greie siden forskjellige folk har forskjellige prioriteringer. Kort sagt: det som er rett kjøp for naboen din er ikke nødvendigvis rett kjøp for deg.


For å begynne med Toshibaen fra Netshop så er dette det billigste tilbudet, men mangler også litt i forhold til de to Acer-modellene. Den har halvparten så mye harddiskplass, en GB minne i stedet for to og mangler webkamera.

Selvfølgelig kan du bruke noen av pengene du sparer til å oppgradere minnet eller harddisken, men når også vekten viste seg å være høyere enn vi først trodde blir det plutselig veldig lite som skiller denne fra de to Acerene.

I tillegg hadde den et par irritasjonsmomenter, blant annet den nervøse vifta og skjermen som gynger, og selv PCen i motsetning til de to andre har FireWire forhindrer dette at Toshibaen blir det beste tilbudet.

Så er det Acer & Acer igjen, som i tillegg til å begge ha store disker og masse RAM, også har hver sin sterke side. Multicoms Acer stiller med testens beste grafikkort, mens den andre har en bedre prosessor.

Konklusjon


Uheldigvis for Multicom og spillglade lesere betyr ikke det at Acer Aspire 5103WLMi er en utpreget spillmaskin. ATI X1300 er riktignok bedre enn konkurransen det får her, men i realiteten er det et av kortene med dårligst ytelse når vi ser på dedikerte grafikkløsninger for bærbare - dette holder ikke til nyere 3D-spill. Og hvis du lurer på det så kjører GMA 950-løsningen (som finnes på de to andre maskinene) de avanserte Vista-effektene like godt.

I tillegg betyr grafikkortet kortere batterilevetid og mer viftestøy. I våre øyne er det mer fornuftig å heller spare penger en måned til og bruke et par tusenlapper ekstra for å få en maskin med bedre grafikkort dersom du er ute etter en PC for spilling.

Konklusjon


Men vi nevner også at dette er den eneste PCen her som har blåtann integrert, pluss at en enkel bæreveske er inkludert i tilbudet.

Helt til slutt står vi altså igjen med Aceren fra MPX' tilbud. Acer Aspire 5613ZWLMi har i tillegg til bedre prosessor, batterilevetid og lavere støynivå også en litt bedre skjerm og webkamera, samt at den er en hekto lettere. Det er veldig vanskelig å finne noe galt med denne maskinen, og den virker i det hele tatt som en meget god allrounder.

Vi tror alle maskinene i denne testen vil tilfredsstille de flestes behov, men totalt sett er må vi si vi er mest fornøyd med akkurat denne PCen.

Derfor kårer vi den også til beste bærbare PC-tilbud for juni. Vi gratulerer!

OPPDATERT: Fra Acer Norge får vi opplyst at samme PC selges både hos MPX og Elprice, og til samme pris.

Klikk her for å komme tilbake, eller les tester av bærbare PCer her!