Konklusjon

Noe for en hver smak.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har i denne testen sett på seks ulike lagringsløsninger på nett, og har du lest alt, har du sikkert fått med deg at flere av dem skiller seg ut for ulike typer bruk.

Skal vi utrope en vinner, faller valget på SugarSync. Tjenesten fremstår som en komplett lagringstjeneste med spesielt gode synkroniseringsmuligheter på tvers av maskiner og mobiltelefoner, der du eksempelvis kan få alle bildene du tar med mobiltelefonen til automagisk å dukke opp på stue-PC-en. Tjenesten støtter deling med andre (dog kun for enkeltpersoner og ikke for offentligheten), og har også en prisplan som er blant de bedre i denne gjengen.

Men det er flere vi kan anbefale:

Mozy gir deg ubegrenset lagringsplass for bare $4.95 pr måned, som må sies å være et røverkjøp. Backupprogrammet er lett å bruke, der du bare huker av hvilke kataloger eller filer du vil ta backup av, og så foregår dette i bakgrunnen. Tjenesten har dog ingen støtte for deling av filer med andre og er ganske begrenset utover det å foreta automatiske backuprutiner. Husk også at det tar veldig, veldig lang tid å laste opp alle filene du har lagret på disken.

Dropbox/Zumodrive
Disse tjenestene er kjekke å bruke fordi de dukker opp som en ekstra stasjon i utforskeren din, og byr på mye av den samme funksjonaliteten. Hvis du har behov for å dele filer med offentligheten eller vil ha tilgang på filer fra flere maskiner, er begge disse gode valg. Vi gir Zumodrive et lite fortrinn hvis du har iPhone, men ellers er tjenestene relativt like.

Har du en annen favoritt enn de vi har testet? La gjerne høre fra deg i debatten under.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer