Konklusjon

Vårt valg faller denne gang på maskinen som tilfredsstiller både underholdnings- og arbeidsaspekter best.

Innenfor en prisramme på ti tusen kroner kan man prioritere vidt forskjellig når man bygger en maskin. Dette gir seg store utslag i bruksesgenskaper og ytelse.

De tre maskinene som endte opp på testbenken er derfor vanskelig å sammenligne på generell basis, men må velge ut spesielle bruksområder for å skille dem fra hverandre.

Når det gjelder video er Toshiba i særklasse med Blu-ray og full HD, de andre maskinene ligger en generasjon etter med DVD og lavere oppløsning.

For spillytelse er Asus klart på topp, også annen prosessorkrevende bruk som videoredigering og kverning av mediadata kjører best på en Core i7.

Aceren har en batteritid som er helt overlegen på testbenken, men i praktisk bruk med mer batterivennlige innstillinger vil også de andre maskinene klare seg betraktelig lenger.

Hvilken maskin?

Hva som vil være den riktige maskinen kommer an på bruksområdet. I denne sammenhengen vil vi sette kombinasjonen av underholdningsdelen og arbeidsmulighetene som hovedkriterier.

Derfor opprettholder vi valget av Toshiba som vinner.

Konklusjon


Den vinner underholdningen med full HD og Blu-ray, og som arbeidsmaskin er skjermstørrelse og oppløsning også det som plasserer den i tet. Om ytelsen måler noe lavere er forskjellen ikke så vesentlig i de aller fleste sammenhenger.

Testresultat

Toshiba P500-134

Topp underholdningsmaskin og stor arbeidsflate, god generell ytelse, de fleste tilkoblingsmuligheter.

Behagelig i bruk, betjeningsvennlig

Batteritiden er ikke mye å skryte av. Veldig mye blanke flater som elsker fingermerker

Se alle våre tester


Asus X62J er en kraftig maskin, med den mest moderne prosessorplatformen. Hadde vi skullet velge en bærbar med hovedvekt på ytelse hadde vi valgt en noe mindre maskin enn 16 tommer, gjerne standardformatet på 15,6. Prisgevinsten hadde vi brukt til enda et hakk raskere komponenter.

Asus X62J Foto: Per Ervland
Asus X62J Foto: Per Ervland Vis mer

Testresultat

Asus X62J

God ytelse, godt utstyrt, stilig design

For stor til å være ekte bærbar, for liten til å erstatte stasjonær, ikke like behagelig i bruk

Se alle våre tester
Acer sin maskin faller mellom to stoler, siden den ikke er kraftig nok og heller ikke stor nok til å gjøre jobben som underholdningsmaskin.

Acer Aspire 7738G Foto: Per Ervland
Acer Aspire 7738G Foto: Per Ervland Vis mer

Testresultat

Acer Aspire 7738G Q9000 1TB MPX

Stor og fin maskin, god ytelse, lang batteritid

Skjermen kan ikke brettes langt nok bakover, harde knapper på pekeplaten, ingen ExpressCard, FireWire eller eSata.

Se alle våre tester
Tilbake