Konica Q Mini

Konica Q Mini er et hendig kamera i 640x480 klassen og det tar gode bilder både ute og inne. Det vi derimot ikke liker med dette kameraet er at du kun kan bruke LCD-skjermen som søker.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


LES OGSÅ:

Gode bilder

Flere kameraer i denne klassen har problemer med å registrere farger riktig. Konica Q Mini klarer dette bra både ute og inne. På vårt standard testfoto var det nesten ikke nødvendig å korrigere i det hele tatt. Vi er også godt fornøyd med gjengivelsen av detaljene i bildet. Tynne linjer kommer godt frem, og kompliserte mønstre som dukkens kjole er godt definerte. Også hudtoner har en behagelig og god tone.

Utebildene vi har tatt med dette kameraet holder også høy standard. Detaljene er fint gjengitt, og fargene er uten støy (islett av andre farger). Noen av bildene ble litt mørke, men dette er lett å korrigere enten med den innebygde eksponeringskontrollen eller i et bildeprogram. Alt i alt er vi godt fornøyd med bildekvaliteten.

Dårlig søker

Konica Q Mini er et enkelt kamera å betjene, og alle funksjonene er lagt direkte på trykknapper (ikke meny på skjermen) på kamerahuset. Det er ikke mange funksjoner å velge blant, men nødvendige blitzfunksjoner og kontroll med eksponeringen er på plass. Det er ikke optisk søker på dette kameraet, og du er dermed nødt til å bruke LCD-skjermen for å komponere bildene dine. Dette fungerer fint innendørs, men utendørs blir denne skjermen for utydelig. Det er mulig å justere lysstyrken på skjermen, men det hjelper ikke så mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konica Q Mini har en brennvidde på 6 mm (tilsvarende 43 mm på et 35 mm-kamera) og objektivet har god lysstyrke. Nærgrensen er imponerende, og tillater at du går så nært som 2,5 cm. Blitzen fungerer i området 60 cm til 3,5 m. Fra du har trykket ned utløseren går det ca. 10 sek. før kameraet er klart til å ta et nytt bilde. Dette er litt for mye, og flere av konkurrentene er sterkere på dette.

Bildene lagres på et 2 MB CompactFlash-kort, og overføringen til PCen skjer med en Twain-driver. Du kan velge mellom tre kvaliteter, og kortet har plass til fra 11 til 47 bilder.

Kameraet leveres med 3 oppladbare batterier (vanlige AA lommelyktbatterier), som lades ved at en batterieliminator plugges direkte inn i kameraet. Dette er svært god løsning, og gjør at du vanligvis lader på denne måten, men at det også er mulig å benytte vanlige batterier i en situasjon hvor det ikke er tilgang til en stikkontakt.

Programvare

Konica Q Mini leveres med en Twain-driver for å overføre bildene og bildeprogrammet Adobe PhotoDeluxe. Twain-driveren er svært sparsommelig utrustet, og vi savner muligheten for å lagre alle bildene i kameraet direkte til disken. Adobe PhotoDeluxe er et godt program, og dekker de fleste behov for å korrigere bilder, men vi trekker i karakteren på grunn av den dårlige Twain-driveren.