Komplett PC med Pentium III i en flatskjerm

Noen PCer er i ferd med å bli vakre. Vi har sett trenden på CeBIT-messen i Tyskland, og nå viser MultiQ frem en PC med flatskjerm som har en komplett PC i sokkelen.

MultiQ FPC er en LCD-skjerm med integrert datamaskin. Den er designet spesielt for miljøer der design og plassmangel har en avgjørende betydning. PCen er utstyrt med Pentium III processor, 64 MB RAM, 10 GB harddisk og CD-ROM.

PCen støtter hastigheter opp til 600 MHz, så ytelsen er sammenlignbar med en hvilken som helst vanlig PC. Skjermen støtter oppløsninger inntil 1280 x 1024, og er koblet til hovedkortet med en digital forbindelse. Det er også forskjellige grafikkort tilgjengelig. Selve skjermen er beskyttet med en ekstra glassplate foran den sensitive LCD-skjermen.

Nye design på rekke og rad

Det siste året har vi kunnet observere de første spede forsøkene på å lage nye spennende PC-design. Toshiba har allerede lanserte en serie bærbare PCer med nye farger og nye overflater. På årets CeBIT-messe i Hannover var det en tydelig trend at PC-produsentene regner med at du og jeg kommer til å bli mer opptatt av design i løpet av kort tid (sjekk artikkelen PCen er blitt forfengelig for mer informasjon om dette).

En annen kandidat i konkurransen om den vakreste datamaskinen, er utvilsomt Silicom Graphics som nettopp har lansert en serie maskiner med Intel-prosessor og Windows NT.

Litt for dyr

Prisen på MultiQ-PCen vil nok skremme noen, og den ligger på rundt 35.000 kroner. Men for noen miljøer hvor plassmangelen er mer prekær enn pengenmangelen (kanskje på meglerrommet?) er nok prisen til å leve med. Ta kontakt med Dennis Bergstrøm på tlf. 67 12 45 11 hvis du synes MultiQ virker fristende.