Komplett gjennomgangI dette tilfellet mener vi en gjennomgang av Komplett sin maskin, siden det faktisk er det eneste tilbudet som gjenstår. Som vi så av tilbakemeldingen på forrige side virker de ikke direkte glade over å selge maskinen til under 10.000 kroner, men men...

Som vi så i ytelsestestene er det ikke mye å utsette på maskinen på det punktet. Selv om Mamoz' løsning var raskere på ren prosessorkraft hadde Komplett sin maskin et mer potent grafikkort.


Kabinett:
Dette kabinettet fra Cooler Master er tyngre enn de andre kabinettene, og vi kan vel trygt si at det også er det beste. Kommer med kabinettvifte og nok tilkoblinger foran, samt plass til en 120 mm vifte bak.

Dessverre er ikke maskinen fra Komplett den mest stillegående av de tre, Mamoz med sitt passivt kjølte grafikkort stakk av med en klar seier der. Men til gjengjeld var også Netshop sitt grafikkort mye mer plagsomt og ville tatt versting-prisen.

Totalt er det fire vifter i PCen - prosessor, grafikkort, strømforsyning og fremme i kabinettet - noe som i og for seg ikke ville vært så avskrekkende dersom vi hadde hatt litt kontroll på hastigheten på disse. Men det har vi ikke, og derfor er også støynivået litt høyere enn det strengt tatt hadde behøvd å være.

Inne i kabinettet finner du altså også grafikkortet som er bra nok også til de nyeste spillene i 1280 x 1024, som jo er den beste oppløsningen på den medfølgende skjermen, og X-Fi lydkortet fra Creative gir deg meget god lyd.

Mus og tastatur:
Denne trådløse pakka fra Labtec gav oss heldigvis færre problemer med tilkobling enn det vi hadde sist vi testet et lignende sett fra samme produsent. Men når det gjelder responstid og presisjon på datamusa er det fremdeles noe av det mer bedrøvelige vi har vært borti. Så dersom du har planer om å bruke maskinen til noe særlig mer enn kontorarbeide eller Internett vil litt bedre komponenter her gi en mer givende brukeropplevelse.


Multifunksjonsskriver:
HP Deskjet F380 er ikke akkurat den dyreste i klassen men dersom du ikke er så veeeldig kravstor skal vi pent innrømme at den duger godt til sine små oppgaver. Kopiering, scanning, til og med utskrift av fargefotografier viste seg å fungere bedre enn hva vi egentlig forventet. Men for store kvanta vil du nok ha en enhet med litt mer fart i. Er du perfeksjonist vil du heller ha en modell i en helt annen prisklasse.

Skjerm:
Skjermen vi mottok til testen, en Samsung 920N var ikke den samme som Komplett opprinnelig hadde spesifisert i sitt tilbud. Det er jo slett ikke bra, og følgende forklaring kom fra Kompletts Tom Buettner: Jeg har byttet (...) skjermen, etter en håpeløs periode med skjermleveringer, eller rettere sagt mangel på dette. Har dog følt at de skjermene vi har tilbudt som erstatning har vært fullt på høyde med, og faktisk også dyrere og bedre enn originalskjermen (...).

Her er vi villig til å la tvilen komme Komplett til gode, selv om de egentlig skulle hatt dugelig med deng for ikke å informere oss om dette straks. Men ettersom dagens 19-tommere i økonomiklassen er av nokså lik kvalitet ser vi ikke på det som noen krise.


Høyttalere:
Disse er faktisk ganske små, men med den lille basskassa duger de fint helt til du prøver å skru opp rockemusikken. Vi er derfor ikke sikre på om de vil holde til et helt vorspiel på hybelen, men til daglig bruk og spilling er det slett ikke galt hvis du holder det på et fornuftig volum.

En av våre lesere tipset oss forresten om at muspekeren hakket og hang når vi puttet i en CD i spilleren. Vi sporet dette tilbake til manglende installasjon av raid-driverne som fulgte med hovedkortet. Dette ga ingen utslag i ytelsen, men en liten pekefinger til Komplett der likevel. Og takk til den observante leseren for tipset! :-)

Så er Komplett det beste tilbudet? -->