Kompakt projektor fra Philips

Projektorene blir stadig mindre, og nå har også Philips lansert en liten og lett enhet. Vi har latt den vise hva den er god for.

Projektoren er liten og lett, den veier ikke mer enn 1,3 kg og er omtrent like stor som en bok. Etuiet som følger med for å ta vare på kabler og fjernkontroll er omtrent like stor. Svært letthåndterlig, med andre ord.

Installasjon

Vi sjekket projektoren fra to bærbare Dell-PCer, en med Windows Me og den andre med Windows 2000. I Windows Me ble den registrert som ny skjerm av Plug&Play, og ba om installasjonsdisk. Den medfølgende CDen ble servert, men en av filene ble ikke funnet i orden. Til tross for dette fungerte det hele utmerket.

I Windows 2000 ble det ikke registrert noen ny enhet, i hvert fall ikke som vi ble orientert om, men det hele fungerte også her uten videre.

Fleksibel

Fokusering gjøres svært enkelt ved å dreie på hjulet over optikken, en god gammeldags analog metode, interaktiv og fin.

I tillegg justeres andre parametre, som lysstyrke og kontrast, fra en enkel skjermmeny som betjenes med fjernkontrollen.

Du har også mulighet for å zoome inn bildet ganske dramatisk, men det er langt mindre muligheter for å zoome ut. Dette innebærer at projektoren må stå ganske nær lerretet.
Projektoren har også mulighet for å kompensere for feil geometri i plasseringen av lerretet. Du slipper dermed å se på et forvrengt, trapesformet bilde.

Den har innganger både for vanlig analog skjermutgang, S-Video og video på phonoplugg. Lydinngang finnes også, på stereo minijack.

Støy

Dessverre støyer projektoren en god del, påtagelig mer enn konkurrenten fra Compaq som vi har testet tidligere. Dette, kombinert med at den nødvendigvis må plasseres midt i mellom deltakerne i et lite møterom, er ikke helt ideelt.

Fantastisk bildekvalitet

Det som virkelig imponerte oss var bildekvaliteten, som rett og slett var imponerende. Den gir et krystallklart bilde, og fargene er både klare og varme.

Oppløsningen på modellen vi testet var 1024x768 punkter (XGA), men det finnes også en modell med 800x600 punkters oppløsning (SVGA).

Vi testet både digitale stillbilder av høy kvalitet og DVD, samt DV-opptak overført direkte til harddisk. Bildekvaliteten var topp i alle tilfeller.

På ordinære skjermbilder som for eksempel presentasjoner med tekst og figurer, var den også like krystallklar og fin.

Stiv pris

Den anbefalte listeprisen ligger på 55.000 eks mva for XGA-enheten. Dette er i samme prisleie som øvrige konkurrenter, men ikke blant de rimeligste.

SVGA-modellen koster 35.500 eks mva