Kommer Voodoo 5 6000 i det hele tatt?

Lanseringen av grafikkortet alle venter på (og ingen kommer til å ha råd til), blir utsatt gang på gang. Dette får oss til å lure på om kortet kommer i det hele tatt. Her er status i saken.

Når 3dfx i fjor annonserte sin Voodoo 4/5-serie, ble vi overrasket over hvor omfattende den var. Kortene skulle opprinnelig være i butikkene våren 2000, og inkludere noe for enhver. Fra Voodoo 4 for lite krevende og prisbevisste brukere, via Voodoo 5 5500 som passer for de fleste spillerne med krav til hastighet og bildekvalitet, og frem til monsteret Voodoo 5 6000.

Det spesielle med sistnevnte, er at det bygger på hele fire VSA-100-prosessorer, og har 128 MB RAM. Dette betyr en ekstremt høy fillrate (antallet piksler som vises på skjermen samtidig) og minnebåndbredde. I følge 3dfx kan kortet vise hele 1,33 gigapiklser samtidig, og har minnebåndbredde på 8,5 GB i sekundet. Disse spesifikasjonene er svært lovende og ensbetydende med meget høy ytelse. Det negative med kortet er at all denne kraften har en pris, og den er opp i mot 6.000 kroner.

Men kommer det?

Selv om alle kortene allerede skulle ha vært på markedet, er Voodoo 5 5500 det eneste vi faktisk har sett noe til. Voodoo 4 har hittil ikke dukket opp, og i mellomtiden har NVIDIA annonsert en kraftig konkurrent i form av GeForce 2 MX. Den planlagte datoen for Voodoo 5 6000 har lenge vært midten av juli, men nylig gikk Brian Burke i 3dfx ut med ny informasjon. I følge ham, er grafikkortet fremdeles under utvikling, og mye av tiden går til å promotere 5500-utgaven. Plutselig har ikke 3dfx noen fastsatt dato for produktet, men opererer i stedet med ”i løpet av sommeren”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse uttalelsene har ført til mange spekulasjoner om hvorvidt kortet kommer i det hele tatt. Og om noen i det hele tatt kommer til å kjøpe det hvis/når det kommer i butikkene. Vi kommer selvsagt til å følge saken nøye, og vil bringe deg oppdatert informasjon.