Hva er Apples "latest creation"? De aller, aller fleste tror det er en tablet-Mac.
Hva er Apples "latest creation"? De aller, aller fleste tror det er en tablet-Mac.Vis mer

Kommer Apples tablet i kveld?

Steve Jobs har invitert til selskap.

Ryktebørsen har sjelden vært så unison før en Apple-pressekonferanse som den er denne gangen.

For i kveld tror alle at Steve Jobs vil presentere en tablet-basert Mac; en maskin helt uten knapper - bare med en stor, trykkfølsom skjerm.

DinSide dekker presentasjonen live fra klokka 19 - se boksen nederst i artikkelen.

Ryktene forsterkes når invitasjonsteksten lyder "Come see our latest creation". Det vitner om at Apple har tenkt til å vise frem et helt nytt produkt. Som du ser på bildet øverst, ser det også ut til at de skal presentere noe rektangulært med buede kanter.

Hva det nye produktet kommer til å hete vet ingen, men iSlate, iTablet og iPad er hete kandidater skal vi tro ryktene som har versert i ukesvis.

Enkelte påstår at de har overhørt Steve Jobs snakke om denne enheten som det viktigste han noen sinne har gjort, mens andre har fått tak i bilder som skal være lekket ut av Apple-ansatte og testere. I løpet av timen mellom 19 og 20 i kveld får verden svaret, og DinSide kommer selvsagt til å dekke denne pressekonferansen på direkten.

Hva annet kan vi forvente?

Som regel er det flere nyheter på et slikt arrangement. Det vil være naturlig å tro at det også er andre produktgrupper som oppgraderes, og ryktebørsen har følgende stalltips:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • iPhone OS 4.0 - Siden den nye tablet-maskinen sannsynligvis vil kjøre en forbedret versjon av dagens iPhone-operativsystem, er det også trolig at disse oppgraderingene blir å finne på telefonen. Hete tips er muligheten for multitasking (kjøre flere programmer samtidig), multitouch-støtte i hele OS-et (altså muligheten til å utføre handlinger med flere fingre av gangen) og andre småoppgraderinger av grensesnittet.
  • iPhone 4G - Det er ikke umulig at Apple også vil komme med en ny iPhone til sommeren med høyere oppløsning på skjermen, bedre kamera og raskere prosessor. I så fall kan dette også gjelde iPod Touch siden disse to produktene har gått hånd i hånd til nå.
  • Oppgradert Macbook Pro - Apples Macbook pro-maskiner bruker forstatt Intels Core 2 Duo-prosessorer, som nok kan forventes oppgradert til Core i7. Kanskje vil også DVD-brenneren byttes ut til fordel for en Blu-Ray-spiller?
  • iTunes 10 som Spotify-konkurrent? - Apple kjøpte i høst opp tjenesten Lala, som byr på musikklagring i nettskyen slik at du kan høre musikken din overalt. Om iTunes vil adoptere denne muligheten og la deg logge på for å høre sangene du har kjøpt hvor enn du befinner deg i verden eller slå på stortromma og tilby en Spotify-modell vites ikke, men oppkjøpet av Lala vil trolig medføre en iTunes-endring som muligens blir avslørt allerede i kveld.
  • iLife 2010 - Det er heller ikke umulig at iLife (Apples programpakke for bildearkivering, videoredigering, hjemmesidesnekring og musikklaging) oppgraderes.

Les også: TEST: iPhoto '09 | iMovie '09

Uansett - dette er rykter og spekulasjoner du finner overalt på nettet. Svaret får vi klokka 19 i kveld.

DinSide Data kommer til å følge pressekonferansen direkte i boksen under. Du må gjerne kommentere i feltet nederst, men vær klar over at alle innkomne meldinger må godkjennes først. Ofte kommer det ganske mange av dem, og skal vi kjøre en god live-dekning uten alt for mye støy må vi begrense antallet leserkommentarer, så bli ikke lei deg om ikke din melding vises!