Kombitelefon for Skype og analog

At det er praktisk med et trådløst telefonapparat som både fungerer med Skype og analog telefoni er det ingen tvil om. Vi har testet DU@Lphone RTX130002.

Har du et kombinert trådløst telefonapparat som både støtter Skype og analog linje står både du og de som vil ha tak i deg friere. Du behøver ikke sitte ved PCen for å bruke Skype, bare PCen står på og du er tilkoblet. Om noen velger å ringe deg på den ene eller andre måten er det like enkelt - du bare tar den trådløse telefonen og tar i mot samtalen.

Det samme gjelder når du skal ringe ut, da er det bare å velge hvilken forbindelse du skal bruke og ringe opp.

Telefonen som har typebetegnelsen RTX130002 opererer med forskjellige navn hos forskjellige leverandører. Vårt testeksemplar kalles Du@lPhone og selges av en rekke nettbutikker.

Apparatet

Selve håndsettet er av den relativt store typen, med store knapper og et greit display. Vekten er 138 gram med NiMh-batteripakken installert.

Kombitelefon for Skype og analog


Kombitelefon for Skype og analog


Rekkevidden er oppgitt til opptil 300 meter utendørs og 50 meter innendørs, og det trådløse systemet er DECT. Taletiden er 6,5 timer og standby skal vare i 100 timer.

Ladestasjonen er også sender/mottaker og kobles til USB på PCen og til telefonlinjen med en RJ11 4-pins kontakt.

Kombitelefon for Skype og analog


Ladestasjonen er ikke av de stødigste, men ledningene som stikker ut bak hjelper til å holde balansen.

Denne løsningen med kombinert USB og ladestasjon er grei, men innebærer du er nødt til å plassere ladestasjonen innenfor 5 meters avstand fra PCen, eventuelt ved hjelp av en USB skjøtekabel.

Det hadde vært enda mer praktisk, i hvert fall slik vi har plassert PCer og telefoner i vårt hjem, om telelinjen og USB var tilkoblet DECT-senderen, mens ladestasjonen var en separat enhet. Da kunne vi hatt telefonen stående i stua, mens PCene befinner seg på arbeidsrommet, og bare tatt med telefonen bort til PCen når man skulle sitte der en stund. Med en standbytid på 100 timer er ikke dette noe stort problem.

Installasjon og bruk

Vi forsøkte å i installere både ved å koble DECT-enheten til en USB-HUB og direkte til en USB-port på PCen. HUB'en var ikke spesielt populær, men da vi koblet direkte til USB-porten på PCen gikk installasjonen helt smertefritt.

Telefonen installeres som en lydenhet i Windows, og i tillegg installeres det et lite kontrollprogram som lar deg velge landkode etc.

Når PCen kjører og Skype er aktiv, vil det komme et lite pip i telefonen når kontaktene dine logger seg på, og navnet vises i displayet.

Skal du ringe på analog linje trykker du på tasten med det grønne telefonsymbolet og slår nummmeret.

Kombitelefon for Skype og analog


Skal du ringe med Skype trykker du på tasten med grønt telefonsuymbol og "PC" under. Da dukker kontaktene dine som er pålpgget opp, du velger med manøvreringsknappen og trykker grønn knapp igjen for å ringe den utvalgte.

Du kan lagre opp til 160 telefonnummer/navn i apparatet.

Lydkvalitet og rekkevidde

Lydkvaliteten var utmerket, på linje med andre DECT-telefoner i samme prisklasse. Dette gjelder både analog linje og Skype.

Rekkevidden er oppgitt til 50 meter innendørs, noe som vår beskjedne bolig ikke gjør det mulig å teste. Men fra hems til kjeller og i begge etasjene i mellom var rekkevidden helt utmerket.

Utendørs rakk den også fint ut i hagen, rundt huset og i garasjen, vi vil anslå det til tilstrekkelig for de fleste.

Konklusjon

Du@lPhone var lett å installere, er svært enkel i bruk og gir utmerket lydkvalitet på begge typer tilkoblinger.

Liker du å kunne bevege deg fritt når du ringer, uansett type forbindelse, er dette et utmerket apparat.

Pris og levering

Du@lPhone selges av flere nettbutikker og prisen ligger på rundt tusenlappen