Kombinert digitalkamera og MP3-spiller fra Fuji

Fujifilm satser på å innfri tre ønsker på én gang: digitale bilder, MP3-avspilling og videoklipp. Alt dette er nemlig pakket sammen i Finepix 40i som slippes på det europeiske markedet til høsten.

Den nye enheten tar bilder med en oppløsning på 2,47 mill. bildepunkter, og er sånn sett egnet til mange slags bruk. Men hvordan oppsto ideen til også å putte inn en MP3-spiller? Uansett vil du garantert imponere naboen med denne.

Hele stasen veier 210 gram med batterier og minnekort, og de vitale målene er 85,5 x 71 x 28,5 mm. Med så beskjedne mål, blir Finepix 40i en sterk konkurrent til Canons splitter nye digitale Ixus.

80 minutter MP3-musikk

MP3-spillere er utvilsomt et bedre valg for joggere og andre som plages med at musikken svaier eller hopper på grunn av de mange bevegelige delene i bærbare kassett- eller CD-spillere. FinePix 40i kan håndtere inntil 64 MB minnekort av SmartMedia-typen, og det gir 80 minutter musikk. Siden den er utstyrt med USB-port, går det raskt å overføre musikken til spilleren også via kabel.

Grei nok fototeknikk

Kameraet har samme CCD-brikke som det nye kameraet Finepix 4700. Kameraet har fastfokus med brennvidde på 36 mm og lysstyrke på f/2,8.

Kameraet mangler heller ikke noen av de andre nøkkelegenskapene til et digitalt kamera: Det har blitz med en rekkevidde inn til 2,5 m, både LCD-skjerm-søker og optisk søker, eksponeringskompenasjon for manuelle justeringer med mer. Alt i alt virker det fototekniske helt OK.

Videoklipp

Som om ikke alt dette var nok, kan kameraet også spille inn videosnutter med lyd. Dette må ikke forveksles med digital video fra vanlige videokameraer. Det er mer snakk om små enkle videosnutter (maks oppløsning på 320 x 240 bildepunkter).

Denne typen videoinnspillinger egner seg f.eks. til å krydre PowerPoint-presentasjoner, eller hvis du skal sende en liten snutt med minstemann på epost til bestemor. Noe mer enn det er det ikke.

Kjøper du et 64 MB minnekort, kan du lagre inn til 6 minutter med video.

Finepix 40i kommer i europeiske butikker i august, og vil kunne kjøpes i fargene sølv og blå. Prisen vil bli rundt 6-7.000 kroner inkl. mva. hvis du handler på Englandsturen. Hva prisen blir i Norge er ikke kjent enda.