Kombidrev: HP 9900ci

Noen ganger er det en fordel å kombinere funksjoner. Det sparer plass og kan bli billigere. Vi har testet en ny kombinert CD-brenner og DVD-spiller fra HP.

Kombidrev: HP 9900ci
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Vi har testet kombinasjonsdrev tidligere, begge gangene fra Ricoh, som har spesialistert seg på denne type drev. Den siste modellen vi testet har nøyaktig de samme spesifikasjonene som drevet fra HP, og vi har våre mistanker om opphavet.

LES OGSÅ:

Hvem er faren?

Siden vi har levert fra oss det forrige kombidrevet kan vi ikke sammenligne enhetene fysisk, men etter vårt tidligere bilde å dømme er det bare fronten som skiller.

Sammenligner vi ytelsen er det også svært like tall og størrelser vi oppdager, faktisk er HP sin enhet noen sekunder bedre på brenning både av CD-R og CD-RW.

Vi kan derfor konkludere med at selve brenneren/DVD-spilleren er den samme som Ricoh MP9120A-DP.

Litt bedre

Forskjellen i brenning av vår testCD var på 10 skunder: HP brukte 6 minutter og 40 sekunder, mens Ricoh brukte 6 minutter og 50 sekunder.

På brenning av CD-RW klokket vi HP-drevet inn på 8:01, mens Ricoh krysset mållinjen på 8:05. Close race med andre ord, uten praktisk betydning.

Ingen lesevansker

I motsetning til Ricoh-drevet så klarte HP sin variant å spille av vår ikke avsluttede CD med MP3-filer uten problemer. Dette mistenker vi skyldes at firmwaren i brenneren er nyere, så det kan være at Ricoh-brenneren også har fått en oppdatering.

Er kombidrev et godt kjøp?

Når det kommer til stykket er det ikke mye penger å spare på å kjøpe et kombidrev, og det kommer helt an på hva du sammenligner med. Leter du rundt på nettet er det mulig å få en litt rimeligere totalløsning med samme egenskaper, men da må du som regel skaffe programvaren andre steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessuten følger det med etiketter og påsettingsmekanisme for å sentrere etiketten med HP’s kombidrev.

Mye programvare

HP leverer både et svært brukervennlig, men ikke teknisk avansert brennerprogram, som har de grunnleggende funksjonene. Vi brant både musikk-CD og CD-kopier uten en annen CD-leser i PCen, og dette var svært brukervennlig og effektivt lagt opp.

I tillegg leverer HP med MusicMatch Jucebox, HP CD-labeler II, ACID Xpress for å lage/redigere musikk og ArcSoft PhotoCenter.

Skal du brenne mer avanserte prosjekter må du skaffe deg et annet brennerprogram. Vi testet med versjon 5 av Easy CD Creator Platinum, og det fungerte glimrende med denne brenneren.

Konklusjon

Dette er en rask, stabil og allsidig løsning. Har du plassproblemer i PCen din er det ingen dum ide å velge denne kombinasjonsløsningen.

Importør: HP

Pris: Vi har sett priser rundt 2 850 inkludert mva på nettbutikker, sjekk dine favoritthandlere for en god kombinasjon av pris og service.