Kodak oppdaterer kameraparken

Stadig i tråd med sitt over 100 år gamle slagord ”You press the button - we do the rest” lanserer Kodak en rekke nye kameraer i EasyShare familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tidligere testet to av de rimeligste kameraene i denne serien, det aller første som kom på markedet, og det siste i den nye Design-serien. Men Kodak vil dekke hele spekteret av potensielle brukere, fra de med beskjedne krav til de som setter pris på både design og spesifikasjoner. Derfor kommer det hele syv nye modeller i inneværende år.

Tre modellserier

Modellene er delt inn i tre serier, som er LS for de designbevisste, CX for hovedgruppen og DX for mer krevende entusiaster.

LS-serien består av modellen LS420, som vi har skrevet om i denne artikkelen, og LS443 som er en toppmodell med oppløsning på 4 megapiksler og 3x optisk zoom. Lagring er på MultiMediaCard (MMC) i tillegg til det interne minnet.

DX-serien består av to modeller, den allerede tilgjengelige DX4900 som har oppløsning på 4 megapiksler og 2x optisk zoom, og den nye modellen DX4330 som har 3 megapiksler og 3x optisk zoom. Dette er den eneste serien som bruker Compact Flash til lagring.

CX-serien består av tre modeller, CX4200 med 2 megapiksler, CX4300 med 3 megapiksler og toppmodellen CX 4230 som har 2 megapikslers oppløsning og 3x optisk zoom.
Vi fikk sett nærmere på 4230, og dette kameraet har de fleste av de nye finessene i det oppgraderte EasyShare-konseptet.

CX4230

image: Kodak oppdaterer kameraparken

Oppløsningen er på 2 megapiksler, zoom strekker seg fra 36 til 108mm med en lysstyrke på f/2.7 til 5.2. Lukkertiden er fra 1/8 til 1/1700-dels sekund, og makrofunksjonen dekker avstand fra 4 til 24 tommer.

Det nye i EasyShare-konseptet begynner allerede i kameraet, først og fremst ved en”Share”-knapp. Et trykk på denne lar deg merke bildet i displayet til direkte utskrift, til vedlegg til epost (kameraet kan lagre mailadresser som du overfører fra PCen!), eller til overføring til Favorittmappen på PCen.

Alt dette skjer automatisk når du setter kameraet i dokkstasjonen. Denne er ny, og støtter alle modellene, uten bruk av ”innleggssåle” som i første generasjon.

Prisen på CX4230 er beregnet å ligge på 3299 kroner, og det vil være tilgjengelig i juli.

image: Kodak oppdaterer kameraparken

Den nye dokkstasjonen med lader og ny inidkator for batteristatus, vil ligge på i overkant av 800 kroner.

Ny programvare

Også selve programvaren har gjennomgått kraftige forbedringer. Hele designet er nytt, og det er en rekke nye funksjoner som gjør håndteringen av utskrift enda enklere enn tidligere.

Programvaren er beregnet å være klar til nedlastning i juni, for allerede eksisterende brukere av Kodak EasyShare.

Testing og detaljer

Vi kommer tilbake til tester og flere detaljer om de nye kameraene så snart de er tilgjengelige.