Kodak DC240 et nytt kamera i kompaktklassen. Det er litt mindre enn <a target=_top href="http://www.dinside.no/ds/owa/a.vis?id=193">DC210</a> som vi har testet tidligere. Foto: Kodak/TK
Kodak DC240 et nytt kamera i kompaktklassen. Det er litt mindre enn DC210 som vi har testet tidligere. Foto: Kodak/TKVis mer

Kodak med nye digitalkameraer

Kodak har hatt suksess med sine digitale kameraer. Nå fornyes serien med raskere modeller. I introduksjonsperioden følger det også med en fin bonuspakke.

DC240 har en vesentlig fordel fremfor DC210, og det er at kameraet er utstyrt med autofokus. DC210 har fast fokus, og det gir uskarpe bilder.

DC240 er et typisk kompaktkamera, men har en oppløsning på 1290 x 960, og alle nødvendige tekniske finesser for å ta gode digitale bilder. Bildene lagres på CompactFlash minnekort, og det gir gode muligheter for utvidelser og rask overføring med adapter. Kameraet har også USB-port, som gir lynrask overføring av bildene via kabel hvis du ønsker det.

Kodak har tydeligvis lagt vekt på ytelse også i selve kameraet, og pressemeldingen lover at kameraet skal ha raskere opplading (etter at et bilde er tatt), raskere innstilling av autofokus, raskere LCD-visning og raskere lukkerinnstilling. Dette er viktig for mange brukere, og har også vært et av hovedankepunktene som toppmodellen DC260, som er et ganske tregt kamera.

Kameraet har 3X optisk zoom (tilsvarende 39 - 115 mm på et 35-mm-kamera), med ytterligere 2X digital zoom for de som ønsker det. Digital zoom gir dårligere bildekvalitet, men 3X optisk zoom er jo tilstrekkelig for de fleste.

Introduksjonsbonus

I introduksjonsfasen vil dette kameraet bli levert med en bomuspakke ikke ulik den som leveres med toppmodellen fra Olympus. Pakken inneholder fire ekstra NiMH-batterier med lader, ekstra 16 MB minnekort, PCMCIA-adapter (for bærbare PCer), kameraveske og programvare for innsetting av bilder i album.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DC240 vil være tilgjengelig fra 1. april, med en veilledende pris på ca. 8.000,- inkl. mva.

DC 265: Ny toppmodell

Kodak lanserer også en ny utgave av kameraet DC260, som vi har testet tidligere. Vår viktigste innsigelse mot dette kameraet var at det var alt for tregt å starte (opp til 20 sekunder). Dette er rettet på den nye modellen, og starttiden er nå nede i 5 sekunder.

Og hastigheten er absolutt det som har stått i fokus når Kodak har utviklet denne modellen. De tekniske spesifikasjonene er identiske med forgjengeren, men kameraet er nå raskere også på bildebehandling, LCD-visning og seriebilder.

I tillegg er batterilevetiden forbedret. Kameraet har også fått et ekstra valg for lagring av bilder med enda mindre kompresjon for å øke kvaliteten. Det er brennaktuelt med tanke på alle de nye minnekortene med større kapasitet og høyrere hastighet som kommer på markedet i løpet av neste år.

På samme måte som DC240, får du også med bonuspakken (se over) i introduksjonsperioden. DC265 vil få en veilledende pris på 12.400 inkl. mva. når den kommer på markedet 1. april.