Kodak med digitalkamera til Palm Pilot

Både Kodak og Palm er tungvektere innen sine respektive produktområder, og nå annonserer Kodak at de har utviklet et lite digitalkamera som kan festes direkte på en Palm Pilot, og som bruker minnet til å lagre bildene.

Kodak med digitalkamera til Palm Pilot

Kodak med digitalkamera til Palm Pilot

  1. Bilde tatt med Palmpix

Behovet for digitale bilder oppstår ikke alltid med utgangspunkt i at kvaliteten skal egne seg til innramming og førstepremie i fotokonkurransen. En lang rekke yrkesgrupper som takstmenn, politiet og forsikringsagenter har mye enklere behov. For slike yrkesgrupper er ofte dokumentasjonsbehovet mer påtrengende enn det kunstneriske.

Kameraet fra Kodak monteres direkte på en Palm Pilot, og tar bilder til det interne minnet i PDAen. LCD-skjermen på Palmen brukes som søker, og selv om den er sort/hvit, tar kameraet (selvsagt) fargebilder. Bildene overføres til PCen via dokkstasjonen som følger med Palm. Hvert bilde tar ca. 100 KB av minnet, og det betyr at antall bilder tilgjengelig er avhengig av hvor mye minne du har i din Palm.

For dårlig?

De tekniske spesifikasjonene er ikke spesielt imponerende, med en oppløsning på 640 x 480 og en nærgrense på 60 cm. Kameraet har heller ikke blitz. Objektivet har fast fokus og en digital 2x zoom. Bildebrikken som brukes er av CMOS-typen (i motsetning til CCD som brukes i de aller fleste andre kameraer). Denne brikken er billigere å produsere og bruker mindre strøm, men har gjerne litt dårligere registreringsevne enn CCD.

Vi har også fått tak i et originalt bilde som er tatt med kameraet. Vær oppmerksom på at slike demobilder er tatt under helt optimale forhold, og at de derfor ikke viser hvordan kvaliteten blir på det jevne. Men du kan likevel få et visst inntrykk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet er om de tekniske spesifikasjonene blir for begrenset selv for brukere som kun er ute etter å dokumentere. En takstmann ønsker gjerne å ta nærbilder av en råteskade i kjelleren, og en politimann vil kanskje sjelden oppleve så gode lysforhold at det ikke er nødvendig med blitz.

Kameraet blir tilgjengelig i amerikanske butikker og i nettbutikkene i april med en veiledende pris i USA på 179 dollar (ca. 1.500 kroner). Hva prisen blir i Norge er ikke kjent enda.