Kodak lanserer lommekamera med to objektiver

NYHET: Kodak lanserer verdens første kamera med to objektiver, som gir helt unike muligheter. Vi ser nærmere på nyvinningen.

Kodak lanserer lommekamera med to objektiver

  1. Flere bilder av kameraet


Å lage et kompakt kamera med både god vidvinkel og kraftig zoom er vanskelig, og løsningene vi har sett så langt har enten vært dyre eller medført en rekke kompromisser med hensyn til kvaliteten. Nå har imidlertid Kodak laget det første kameraet med to objektiver, som kan se ut til å være en meget smart løsning på problemet.


Svitsjer automatisk

Modellen V570 er utstyrt med en linse med fast 23 mm brennvidde, noe som er langt mer enn hva du vanligvis finner på kompaktkameraer. I tillegg er den utstyrt med et zoomobjektiv som dekker området fra 39-117 mm, noe som totalt skulle svare til 5x optisk zoom. Kameraet veksler automatisk mellom objektivene når du bruker zoom-knappene.

Kameraet er for øvrig utstyrt med en 5 megapiksels bildebrikke, 2,5" LCD, 22 motivprogrammer og 32 MB internminne. For øvrig er det plass til minnekort av typen SD.

Innebygd "stitching"

Nye digitalkameraer er egentlig små datamaskiner, og kan utføre mange oppgaver som tidligere kun var mulig på PCen. V570 kan for ekesempel stifte flere bilder sammen til ett stort i kameraet, fjerne røde blitsøyne, klippe i bildene mm. Det har også innebygd stabilisatorfunksjon for at du sjeldnere skal oppleve uskarpe bilder som resultat av ustødige hender.

Det kan også ta opp video i MPEG4-format, oppløsning på 640 x 480 piksler, med 30 bilder pr sekund.

Kameraet kan settes i en dokk for enkel overføring (ekstrautstyr), samt plugges direkte i Kodaks fotokortskrivere.

Veiledende pris i USA er $399, og kameraet skal være tilgjengelig allerede denne måneden. Vi har ikke fått opplysninger om pris og tilgjengelighet her hjemme, men venter informasjon om dette med det aller første (artikkelen oppdateres)

Her finner du flere bilder av kameraet.

Kilde:
Kodak