Kodak DX3500

Kodak har mistet sin distributør i Norge og jakter på en ny. Med DX3500 og den mer avanserte søstermodellen DX3600 vil jeg tro at flere importører ser Kodak som en interessant partner.

Kodak DX3500
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
Kodak DX3500

Modellene er relativt små, har fin design, mange egenskaper, gode ytelser og smarte løsninger. Jeg tenker da spesielt på den geniale dokkingstasjonen.

LES OGSÅ:

DX3500 innvarsler en ny retning for Kodaks digitale kameraer. Et nytt design er laget for DX3500 og søstermodellen DX3600 (med 2x optisk zoom og video). Formen er ukonvensjonell, med myke, runde kurver og størrelsen er som et vanlig kompaktkamera.

Flotte bilder ved gode forhold

Optisk har DX3500 kun fast brennvidde (tilsvarende 35 mm på et vanlig kamera) og lysstyrke 4,5. Dog finnes 3x digital zoom og det er 27 mm filtergjenge på objektivet, slik at forsatslinser kan benyttes. Objektivet har dessuten innebygd objektivdeksel. Ytelsene for objektivet er bra, bedre enn forventet, faktisk, og den generelle bildekvaliteten imponerte, sammenlignet med tidligere Kodak-modeller. Skarpheten, fargene, eksponeringen og hvitbalansen var perfekt, men blitzen har for dårlig spredning. Svak belysning uten blitz, er heller ikke kameraets sterkeste side.

Brikken i DX3500 er en 1/2" CCD med totalt 2,3 megapixels. Det effektive antall er 2,16 millioner, som gir en bildeoppløsning på 1800x1200 punkter. Bildeformatet blir dermed i bredde/høyde-forholdet 3:2, som på 35 mm film, i stedet for skjermformatet 4:3, som er vanlig på andre kameraer. Kameraet har to valg av bildekvalitet: Best (1800x1200) og Normal (900x600) med hhv 21:1 og 16:1 komprimering. Et 8MB internt minne bruker for bildelagring, men har også spalte for CompactFlash kort Type.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrolig enkelt

Enklere betjening enn på DX3500 finnes knapt. Absolutt alle funksjoner er automatiske, uten andre manuelle valg enn oppsett av kameraet, blitzfunksjon, bildekvalitet og selvutløser. Kodak leverer en dokkingstasjon med kameraet, som både lader batteriet og gir direkte forbindelse til PC eller Mac via USB.

Den medfølgende dokkstasjonen gjør at overføring og lading blir utrolig enkelt.
Den medfølgende dokkstasjonen gjør at overføring og lading blir utrolig enkelt. Vis mer

DX3500 har både optisk søker og LCD-skjerm. Søkeren er relativt stor og viser et nokså riktig bilde i forhold til bildet som blir lagret. LCD-skjermen er relativt mørk og har lav kontrast. Lysheten på skjermen kan justeres, men den øker ikke kontrasten, så selv om teksten er nokså stor, er det vanskelig å se menyene skikkelig i sterkt solskinn. Kodak leverer ingen trykt bruksanvisning med kameraet, men en full versjon på den vedlagte CD-ROM-platen.

Siden det ikke er autofokus på DX3500, skjer utløsningen momentant, men kameraet bruker skuffende 7 sekunder på oppstarten. Kapasiteten for det vedlagte batteriet er god og strømforbruket lavt.

Konklusjon

DX3500 er utvilsomt det Kodak-kameraet jeg har testet så langt, som har den beste bildekvaliteten. Riktignok kunne jeg ønsket med zoom og autofokus, men blant kameraer uten zoom, er det knapt noe annet kamera på markedet som kan matche DX3500.

Vi har tidligere omtalt kameraet i denne frittstående artikkelen. Der finner du også bilder tatt med kameraet.

Du kan også finne dybdeinformasjon om DX3500 hos DigIT AS

(Testen er utarbeidet av DigIT AS i samarbeid med DinSide)