Kodak DC210 Plus

Kodak er kanskje mest kjent for film til vanlige kameraer, men selskapet satser også aggressivt på digitale kameraer. Vi har testet modellen Kodak DC210plus, som både er lett å bruke, og som har flere ekstrafinesser det kan være verdt å ta med.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Se bilder tatt med kameraet
Kodak DC210 plus går rett til topps i denne testen. Kameraet har det desidert høyeste utstyrsnivået, og tar også gode bilder i de fleste situasjoner.

LES OGSÅ:

God bildekvalitet

Dette kameraet har jevnt over gode og skarpe bilder. Bildet av vårt krevende oppsett ble litt overeksponert. Det visker ut enkelte detaljer, men bildet er likevel over middels. Kameraet har mulighet for manuell justering av eksponeringen, og det kan hjelpe i slike situasjoner.

Bildet i butikken på kjøpesenteret ble testens beste, med god eksponering og fine hudtoner. Bildet virker litt for sterkt komprimert, og det gjør at enkelte detaljer er litt uklare. Men alt i alt er bildet svært bra, og krever ingen etterbehandling før det kan skrives ut. Utebildet fikk også en god eksponering med fin fargemetning og skarpe detaljer.

Alt i alt vil bildekvaliteten på dette kameraet egne seg ypperlig til hjemmebruk. Bildene krever som oftest få eller ingen justeringer før de kan skrives ut og henges på veggen. Bildene tåler også forstørring rimelig bra.

Topp brukevennlighet og optisk zoom

En positiv egenskap med dette kameraet er at det er enkelt å bruke. Det styres hovedsakelig med et hjul på kameraet for å velge modus, og enkle logiske trykknapper for blitz, makro og selvutløser. Ønsker du mer spesielle innstillinger, kan du velge i en fargerik meny på LCD-skjermen. Hjulet har vanlige engelske begreper i stedet for kryptiske ikoner slik flere av de andre kameraene har, og det er et pluss. Det er med andre ord ikke noe problem å miste håndboken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DC210 er det eneste kameraet i testen med optisk zoom, og det trekker karakteren for utstyrsnivå opp. I tillegg til Fuji, har DC210plus fast fokus, men kameraet klarer likevel å ta skarpe bilder. Uskarphet kan være et problem på kameraer med fast fokus, men er det ikke på DC210 plus. Objektivet har en brennvidde på 29 - 58 mm (2x zoom) tilsvarende et 35-mm-kamera. Søkeren er OK, men ikke den beste vi har sett.

Med på kjøpet får du batterilader, batterieliminator, oppladbare NiMH-batterier og en praktisk skinnveske. Vi setter spesielt pris på de inkluderte oppladbare batteriene som er betydelig kraftigere (og dyrere) enn oppladbare alkaline- eller NiCD-batterier.

Vi har likevel to ting å utsette på designet av dette kameraet, og begge er ganske irriterende. For det første må du sette opp dato og klokkeslett hver gang du slår på kameraet hvis du vil ha rett dato på bildefilene. For det andre er det ikke noe deksel foran objektivet, slik at det blir alt for lett å sette fingermerker eller lage riper. Men dette er ikke nok til å trekke ned helhetsinntrykket av dette kameraet.

Glimrende programpakke

DC210 plus har utvilsomt testens beste programpakke inkludert. I esken finner du Kodaks standardprogram for overføring og enkel bilderedigering, Adobe PhotoDeluxe for mer omfattende bilderedigering, FotoStation Lite for å organisere og redigere bildene i en database og Adobe PageMill for å sette opp websider. Vi skjønner ikke helt hva Pagemill gjør i denne pakken, men det kan jo være kjekt å ha.

Blant disse programmene er det spesielt PhotoDeluxe og FotoStation som trekker opp verdien. PhotoDeluxe har det meste av det du trenger for å redigere bilder på en enkel måte, og FotoStation har svært kraftige funksjoner for å kategorisere bildene. God karakter på programvare.