Kobles til Internett ufrivillig

Jeg lurer på hvordan det går an å finne ut hvilket program det er som stadig kobler seg opp mot Internett. Jeg bruker Win 2000 Pro. og alle programmene er slått av. Jeg har koblet ut automatisk oppdateringer på "alt".

Maskinen kobler seg selv opp med begge linjer (ISDN) sender ca 3000 bytes og mottar i overkant av 5000 bytes. Har fjernet alle shareware programmer slik at det kun er Office 2000 programmer, Adobe Photoshop 6,0, Live Motion og Go Live 5,0 igjen.

Hva kan det være som gjenstår?
Takker så meget for en grundig innformasjon som Doktoren legger ut.

Svein

Datadoktoren svarer

Jeg har opplevd samme problem, og har følgende tips:

1. Bruker du Internet Connection Sharing og har en annen PC koblet til denne? I såfall kan det være epostsjekking som utføres fra denne. Løsningen er å slå av automatisk oppringning når andre PCer prøver å gå på nettet.

2. Har du installert chat-programmer eller fildelingsprogrammer som starter automatisk med Windows, kan disse utføre de samme oppringning.

Hvis du høyreklikker på Internet Explorer-ikonet på skrivebordet, kan du velge Connection og fjerne krysset for automatisk oppkobling. Da vil du alltid måtte bekrefte OK før du kobles til nettet

mvh
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Artikkelen fortsetter under annonsen