Koble PS2, Xbox og PC til TVen?

Hei

Jeg har tenkt å kjøpe pc, og lurer på enkle måter å koble den til TV og stereoanlegg.
Jeg har kun 2 tilkoblinger på TVen og skal samtidig koble både Xbox og PlayStation 2 til tven. På stereoanlegget er det kun en AUX utgang.

Koble PS2, Xbox og PC til TVen?


Jeg ønsker å kontrollere alt fra pcen, og det er viktig at jeg kan vise video på tven i DivX, Xvid og mpg format, og på musikksiden ønsker jeg å høre på mp3 filer og bruke stereoanlegget som lyd når jeg spiller osv.

Håper du kan hjelpe meg.

Hilsen Sigurd

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er sjelden jeg får såpass detaljerte spørsmål med tegninger og skisser, så dette måtte jeg bare svare på.

Det kan være et logisitisk problem av dimensjoner å koble opp så mange forskjellige elektroniske enheter, og resultatet blir ofte en så stor kabelsalat at det nærmest blir umulig å flytte på senere.

Koble PS2, Xbox og PC til TVen?


Den enkleste måten å løse Xbox/PS2-problemet ditt på er å skaffe deg en "SCART-fordeler". Disse kommer i alle former og fasonger, og koster noen hundrelapper hos Clas Ohlson eller Elkjøp. Det eneste problemet med disse er at de gjerne har en manuell bryter, slik at du må opp fra sofaen for å bytte mellom konsollene dine.

Skal du PCen inn i TV-en din, ser det ut som om alt du trenger er en skikkelig lang kabel.

Hvis du har et TV-kort i PCen får du tilgang til tidsskifting, og har du video inn i tillegg, kan du lage nok en løkke ved å koble konsollene via PCen først, slik at du for eksempel kan ta opp fra spillkonsollene. Du vil antakelig få stor glede av en fjernkontroll.

Problemet kan bli stereoanlegget. Du trenger antakelig en splitter til lydkabalen til TVen din, hvis du ikke har SPDIF-inngang på stereoanlegget. Har du SPDIF, kan du kjøre optisk til stereoanlegget og analog lyd til TVen. Men løsningen kan like gjerne være å bruke stereoanlegget til lyden fra TVen, og da kan du klare deg med den ene AUX-inngangen din.

Jeg håper dette kan hjelpe deg litt på vei, og i alle tilfeller kan du kanskje poste en tilbakemelding i diskusjonsforumet under dette svaret. Hvem vet - kanskje noen andre lesere har hatt det samme problemet?

Hilsen

Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]