Koble opp med HDMI

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,
Jeg holder på å se meg ut et oppsett for hjemmekino og da blir det fort mange enheter med HDMI, Men er litt usikker på noe av funksjonaliteten.

Hvis jeg kobler parabol decoder(HDMI) til tv og Hjemmekino annlegg(HDMI) til tv, vil da lyden kunne gå fra parabol decoder til hjemmekino anlegg? Eller må Decoderen da gå via HDMI In på reciveren (virker som det er en del færre recivere som har HDMI In)?

TVen skal jo selfølgelig også henge på veggen, og da er jo færre ledninger en stor fordel. Finnes det noen spesielle enheter som samler HDMI signaler og andre signaler via scart og optisk, og sender den valgte kilden til tven via HDMI?

Mvh
Stian

Datadoktoren svarer

Hei,

HDMI fører digital lyd og bilde mellom enheter. I et topp moderne hjemmekinoanlegg vil du ha bare digitale signalkilder, hvor alle har HDMI.

En receiver er sentralen i hjemmekinoanlegget, og tar seg av vekslingen mellom enhetene. Du vil derfor koble HDMI-kabler fra alle signalkildene, som digital TV-dekoder, Blu-ray spiller, stuePC, PS3 osv. til HDMI-inngangene på receiveren.

Til TV-skjermen går det da bare en eneste HDMI-kabel, som fører signalet du har valgt på receiveren.

Lyden går rett fra receiveren til høyttalerne, høyttalerne i TVen brukes som regel ikke.

Har du analoge signalkilder kobler du også disse til receiveren, en del receivere digitaliserer videosignalet og sender dette via HDMI. Hvis ikke må du også koble en analog videoforbindelse mellom receiver og TV.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!