<strong><B>ONEDRIVE SOM NETTVERKSSTASJON</B>:</strong> Du får full tilgang til filene dine i nettskyen gjennom Filutforsker med dette trikset.
ONEDRIVE SOM NETTVERKSSTASJON: Du får full tilgang til filene dine i nettskyen gjennom Filutforsker med dette trikset. Vis mer

Koble OneDrive til Filutforsker

Nettskyen kan fungerer akkurat som en nettverksstasjon.

Publisert
Sist oppdatert

En av de store nyhetene da Microsoft slapp Windows 8.1 høsten 2013, var at skylagringsløsningen OneDrive (tidligere SkyDrive) ble tett integrert i Windows Utforsker. Her kunne man åpne og lagre filer direkte, og man kunne også bestemme hvilke filer og mapper som skulle være tilgjengelig offline.

Sistnevnte mulighet var en åpenbar fordel kontra andre skylagringstjenester, spesielt på enheter med begrenset lokal lagringsplass - for eksempel PC-er med SSD. Hvorfor, kan du lese alt om i denne artikkelen.

Av ukjente årsaker har Microsoft fjernet denne muligheten i Windows 10, og OneDrive fungerer nå mer som tradisjonelle skylagringstjenester som Dropbox og Jottacloud: Mapper og filer som skal være tilgjengelig i Filutforsker, ligge både lokalt og i nettskyen, ikke bare i nettskyen.

Les også: 10 skjulte Windows 10-funksjoner

Det finnes en løsning

Hvis du har oppgradert til Windows 10 (eller benytter en eldre versjon av Windows), finnes det en mulighet for å koble OneDrive som en stasjon i Filutforsker. Det betyr at du får full tilgang til innholdet, akkurat som om det var snakk om en ekstern harddisk eller nettverksstasjon.

Merk imidlertid at dette ikke er noen offisiell løsning fra Microsoft. Lese- og skriveytelsen kan også være svært variabel, men løsningen sørger i det minste for at du får direkte tilgang til mapper og filer du har liggende i nettskyen fra alle Windows-programmer - så lenge du er tilkoblet Internett. Løsningen beslaglegger ikke noe av den lokale lagringsplassen.

Les også: Bli herre over alt i Windows 10

Slik gjør du det

1. Først må du logge deg på din OneDrive-konto på onedrive.com. Hvis du ikke allerede har konto får du 15 GB gratis nettlagringsplass ved registrering.

2. Trykk på i-en øverst til høyre, høyreklikk på "Filer" som anvist under, og velg "Kopiér linkadressen" (Vi brukte Google Chrome i vårt eksempel. Eksakt syntaks kan variere fra nettleser til nettleser):

Koble OneDrive til Filutforsker


3. Åpne Notisblokk og lim inn adressen fra utklippstavlen (CTRL - V). Merk og kopier de 16 tegnene i adressen etter cid= (og før &group=0):

Koble OneDrive til Filutforsker


4. I Utforsker skal du nå høyreklikke på "Min Datamaskin" eller "Denne PC-en", avhengig av hvilken versjon av Windows du kjører, og velge "Koble til nettverksstasjon":

Koble OneDrive til Filutforsker


5. Velg en passende stasjonsbokstav, skriv https://d.docs.live.net/ i Mappe-feltet, og lim inn de 16 tegnene fra utklippstavlen, slik:

Koble OneDrive til Filutforsker


6. Når du trykker fullfør, vil du snart få opp beskjed om å taste inn brukernavnet og passordet til din OneDrive. Huk av for å huske brukernavnet og passordet:

Koble OneDrive til Filutforsker


7: Voila! Du har nå tilgang til OneDrive direkte fra Utforsker. Høyreklikk på stasjonen og gi et vettugt navn, slik vi har gjort her:

Koble OneDrive til Filutforsker


Lykke til!

(Artikkelen ble sist oppdatert påsken 2016)

Les også:
Samleside: Windows 10
Samleside: Slik gjør du det

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer