Koala: Nå kan du pakke bort Windows-DVD-en

Med dette verktøyet blir det veldig enkelt å lage installasjons-minneplugg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er CD-en og DVD-ens dager talte? Neppe som filmmedium, men som installasjonsmedium er det mye som tyder på at det går i bratt nedoverbakke. Stadig mer av programvaren distribueres elektronisk over nettet, og nye datamaskiner leveres oftere og oftere uten optisk drev.

USB-pluggen overtar jobben

Så hva gjør du da, hvis du vil installere Windows på nytt på en PC uten mulighet for å putte inn installasjons-DVD-en? Løsningen er å overføre innholdet på DVD-en til en USB-minneplugg. Akkurat det må du bruke en PC med DVD-leser til, men deretter er USB-pluggen alt du trenger.

Vi har tidligere forklart hvordan du kan gjøre dette på en PC med Windows 7. Prosessen krever noen kommandoer og manuelle grep, men nå har det kommet et verktøy som forenkler prosessen betraktelig.

Automatiserer prosessen

Verktøyet heter Koala, og er et bittelite dataprogram som ganske enkelt overfører innholdet på Windows-DVD-en til en minneplugg, som i neste omgang gjøres oppstartbar. Alt du trenger å gjøre er å sette inn platen og pluggen, og trykke på Start-knappen.

image: Koala: Nå kan du pakke bort Windows-DVD-en


Hele jobben var gjort på 6 minutter da vi testet løsningen, men hastigheten avhenger selvfølgelig av hvor rask PC, DVD-leser og USB-minneplugg du har.

Programmet har noen få innstillinger du kan endre på ved behov.
Programmet har noen få innstillinger du kan endre på ved behov. Vis mer


Koala trenger ikke noen installasjon, og fungerer med Windows 7 og Windows Vista installasjons-DVD-er. Du laster det enklest ned fra Cnet.

Her kan du lese videre om hvordan selve installasjonen foregår.