Knocki lar deg banke for å gjøre ting

Slå på lysene, finn telefonen eller fortell at du har kommet hjem.

<strong>BANK I BORDET:</strong> &#8230; og vips, går lyset på. Foto: KNOCKI
BANK I BORDET: … og vips, går lyset på. Foto: KNOCKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes mange smarte løsninger på hvordan ting kan gjøres enklere i hjemmet, enten det dreier seg om å styre lysene med en app på telefonen eller å få varsel på telefonen når noen åpner inngangsdøra.

Knocki er på størrelse med en røykvarsler og kan gjøre alle flater smarte. Det betyr at du kan feste den på en vegg, på nattbordet, under stuebordsplata eller lignende, og dermed kan du utføre ditt og datt ved å bruke ulike bankesekvenser på flaten.

Eksempler kan for eksempel være å banke to ganger på nattbordet for å slukke lyset, tre ganger på stuebordet for å dimme lysene, slå på TV og PlayStation, banke med et spesielt mønster på inngangsdøra for å deaktivere alarmen eller lignende.

LES OGSÅ: Syv ting du kan bruke NFC-tags til

FINN TELEFONEN: Å banke tre ganger i veggen for å få telefonen til å ringe høres fiffig ut for glemsomme hoder. Foto: KNOCKI
FINN TELEFONEN: Å banke tre ganger i veggen for å få telefonen til å ringe høres fiffig ut for glemsomme hoder. Foto: KNOCKI Vis mer


Opptil ti snarveier

IKKE EN RØYKVARSLER: Knocki kan festes både på vegger, møbler og bord og gjenkjenner bankekommandoer fra brukeren. Foto: KNOCKI
IKKE EN RØYKVARSLER: Knocki kan festes både på vegger, møbler og bord og gjenkjenner bankekommandoer fra brukeren. Foto: KNOCKI Vis mer


En Knocki-enhet kan gjenkjenne opp til ti forskjellige snarveier, og hva de skal utføre setter man opp via iOS- eller Android-appen.

Den baserer seg ikke på lydgjenkjenning, men heller på små vibrasjoner. Ifølge skaperne skal den også klare å skille mellom reelle bankekommandoer og tilfeldige dunk.

Den trenger også et trådløst nettverk for å utføre kommandoene og drives av fire AAA-batterier, med brukstid på rundt ett år før de må byttes ut.

FLERE GÅR FINT: Man kan ha flere Knocki-enheter i hus som fungerer uavhengig av hverandre. Foto: KNOCKI
FLERE GÅR FINT: Man kan ha flere Knocki-enheter i hus som fungerer uavhengig av hverandre. Foto: KNOCKI Vis mer


Støtter mye forskjellig

VELG SELV: Via iOS- og Android-appen kan du velge hva som skal skjer når du banker ulike mønstre. Foto: KNOCKI
VELG SELV: Via iOS- og Android-appen kan du velge hva som skal skjer når du banker ulike mønstre. Foto: KNOCKI Vis mer


Så – hva kan du instruere Knocki til å utføre når du banker på flaten den er koblet til?

Blant annet kan den brukes med termostaten Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings, Spotify, WeMo kaffetrakter, D-link Smart Plug, Facebook, Twitter, SMS, Gmail og den smarte nettjenesten If this then that, som igjen vil tilgjengeliggjøre et hav av «oppskrifter».

Nederst i artikkelen ser du en video som viser hvordan Knocki fungerer.

Kickstarter-prosjekt

Skaperne av Knocki bruker folkefinansering til å realisere sitt produkt, og i løpet av en time hadde de allerede fått inn de rundt 300.000 kronene de ba om.

At produktet blir folkefinansiert betyr at skaperne får penger av hvermansen til utvikling og produksjon, der man som regel loves det ferdige produktet når det blir ferdig, dersom man har bidratt med en viss sum med penger.

Det er verdt å nevne at slike produkter kan bli forsinket, annerledes enn forespeilt eller i verste fall – ikke noe av i det hele tatt. Bruk derfor ikke penger du ikke har råd til å tape på slike tjenester.

Skulle du fortsatt være fristet, må man ut med 69 dollar + 25 dollar i frakt til Norge for et eksemplar.

Det skulle bli ganske nøyaktig 1.000 kroner med dagens kurs, inkludert norsk moms, ifølge Dinsides netthandelskalkulator. I tillegg kommer gebyr til speditøren avhengig av hvem som står for frakten. Frakten blir for øvrig uendret om man bestiller flere.

Mer informasjon finner du på Knockis Kickstarter-side.


Her finner du flere Kickstarter-produkter